Megjelent: 8 éve

Kinevezések a BT szolgáltató központjánál

A BT (British Telecom) magyarországi szolgáltató központja több vezetőségi bejelentést is tett a közelmúltban, amelyek a magyarországi központ új szerepét fémjelzik a BT globális szolgáltató szervezetén belül - tudatta a cég sajtóközleményében.

Faragó Andort a vállalat magyarországi regionális (európai) szolgáltató központjának ügyvezető igazgatójává nevezték ki, amely pozíciót Ferenczi Tamástól vett át.

Andor 2004-ben csatlakozott a BT-hez a szerződés-menedzsment terület közép-kelet-európai vezetőjeként, majd ezt követően mostani kinevezéséig a szolgáltató központ valamint az annak keretein belül működő funkciók felépítéséért és fejlesztéséért felelős igazgatója volt.

A BT-t megelőzően a Siemensnél dolgozott, ahol hagyományos majd mobil távközléssel foglalkozó ágazatoknál gazdasági vezetőként karrierje dinamikusan haladt előre. Az informatikai és kommunikációs hálózatok divízióban gazdasági munkatársként kezdte pályafutását, majd négy évvel később már a Siemens Mobile Networks ágazat gazdasági vezetője lett. Andor a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola nemzetközi kereskedelem szakán szerzett közgazdasági diplomát. Angolul és németül beszél. Házas, két gyermeke, egy fia és egy lánya van.

Ferenczi Tamást a vállalat nemzetközi szolgáltató központjának vezérigazgatójává nevezték ki, közvetlen felettese a BT globális szolgáltató központok tevékenységéért felelős alelnöke. A kinevezéssel Ferenczi Tamás a BT európai, közel-keleti és afrikai szolgáltató központi tevékenységéért felel.

Mostani pozícióját megelőzően a BT budapesti és debreceni székhelyű regionális szolgáltató központjának vezetőjeként feladata volt a központ versenyképes műszaki és szervezeti tényezőinek kiépítése Magyarországon, munkahely-teremtés és az üzleti funkciók létrehozása és sikeres működtetése céljából. A központ ma sikeresen működik, budapesti és debreceni helyszínein 600 embert foglalkoztat.

Ferenczi Tamás 1999-ben csatlakozott a BT-hez műszaki igazgatóként. Később a BT gyorsan növekvő közép-kelet-európai régiós műszaki és szolgáltatási igazgatójává lépett elő, majd ezt követően 2004 és 2007 között a BT regionális ügyfélkapcsolati és hálózat-üzemeltetési igazgatójaként tevékenykedett.

BT-hez való csatlakozása előtt az Ericsson szoftvertervező mérnöke, illetve a Motorola értékesítési vezetője volt. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát, továbbá tanulmányokat folytatott a Karlsruhei Műszaki Egyetem Távközlési Intézetében is.

2009-ben és 2010-ben Ferenczi Tamás a Magyar Európai Üzleti Tanács elnöke, illetve a Magyar Outsourcing Szövetség és a magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnökségi tagja volt.

2010. március 15-én a Magyar Köztársasági érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki a szoftvertervezés és a szolgáltató központ fejlesztés területén végzett munkájának elismeréseként. Ferenczi Tamás folyékonyan beszél angolul és németül. Nős, három fiúgyermek édesapja.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új vezérigazgató a Mediaworks élén

Liszkay Gábor utódja az elmúlt években Magyarország washingtoni nagykövete volt. Teljes cikk

Új HR igazgatót nevezett ki a Talentuno

Sokoldalú, számos iparág vállalati kultúráját, valamint a startupok világát is jól ismerő szakember csatlakozott a Talentuno vezetőségéhez:... Teljes cikk

Rigó Csaba Balázs a GVH elnöke 2026-ig

Április közepétől hat évig Rigó Csaba Balázs lesz a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke. A fogyasztók és a verseny tisztaságának védelme... Teljes cikk