Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Közel 3000 dolgozóját rúgja ki a Nortel

Két év alatt 2900-zal - 1900-zal már az idén - szeretné csökkenteni állományi létszámát az egyik vezető észak-amerikai távközlési berendezésgyártó, a kanadai Nortel.

A cég a lépést költségcsökkentéssel indokolja, úgy számol, hogy évi 300 millió dollárt takarít majd meg a kevesebb dolgozóval. Azt is jelentették, hogy mintegy ezer munkahelyüket olcsóbb bérköltségű helyszínre telepítik át, csökkentik az adminisztratív kiadásokat, ingatlanjaikat, s még a kutatási-fejlesztési ráfordításokat is megnyirbálják, bár ez utóbbiak arányát a teljes árbevételhez képest 15 százalék körüli arányon tartják.

Legutóbb tavaly júniusban már bejelentettek egy 1900 fős leépítést, akkor az már a harmadik ilyen volt az utóbbi néhány évben. A már lassan féltucatnyi leépítési akció eredményeként a Nortelnél az idén 33 ezren dolgoznak, egykoron az állomány elérte a 95 ezer főt.

A vállalat egyébként eredményes, így negyedévi bevételként 3,26 milliárd kanadai dollárt vár, ami csaknem 9 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter