Megjelent: 5 éve

Lecsaptak az adócsaló őrző-védőkre

Félmilliárd forintos adóhiányt találtak egy őrző-védő tevékenységgel foglalkozó, dél-dunántúli cégcsoportnál a nyomozók. Lecsaptak a Pécsett és környékén élő gyanúsítottakra - írja a Népszabadság.

images

A 12 vállalkozást integráló cégcsoport tulajdonosait és vezetőit bűnszervezetben elkövetett, nagy hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítja a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága - adja hírül a lap.

Három dél-dunántúli őrző-védő cég - a gyanú szerint - alkalmazottaikat közvetítő cégeken keresztül dolgoztatta, ám a beiktatott gazdasági társaságok csak azt a célt szolgálták, hogy fiktív számlákat kibocsátva növeljék a három vállalkozás nettó bevételét. A számlakibocsátó cégek egy részét idegenekre íratták és felszámolásba vitték - tudatja a Népszabadság.

A lap által megkérdezett biztonsági cégvezetők szerint ez a módszer országosan elterjedt.


Népszabadság
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter