Megjelent: 10 éve

Lecserélik a MÁV vezérét?

A Magyar Nemzet értesülése szerint Szarvas Ferenc, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jelenlegi vezetője váltja Andrási Miklóst a MÁV élén.

A lap úgy tudja, a személycsere a hatvanadik vasutasnap, vagyis július 10-e után lesz. Szarvas Ferenc személye üzenetértékű: a több mint 225 milliárd forint adósságállományt maga előtt görgető cég élére olyan szakember érkezhet, aki képes menedzselni ezt a tartozást.

A lap forrásai szerint, az ÁKK vezetőjének az is feladata lesz, hogy végigvigye a MÁV szervezeti átalakítását, amelynek végeredményeként önálló személyszállító, áruszállító és pályavasút jön létre, míg a MÁV Zrt. fő feladata a korábban felhalmozott adósság kezelése lesz.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az értesülést sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Magyar Nemzet
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter