Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Legyen minőségi a felsőoktatás - együttműködés született

Együttműködési megállapodást írt alá a felsőoktatás minőségbiztosításáért a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) és a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) csütörtökön Budapesten. A megállapodásban szerepel az is, hogy a képzés, a kutatás és a szolgáltatás színvonalának emelése egyetemes érdek.

A felek közös célként jelölték meg az aktív felelősségvállalást, valamint a részvételt egy olyan társadalmi és gazdasági közeg kialakításában, amely a szervezetek által képviseltek számára megteremti az itthon maradás lehetőségét.

Körösparti Péter, a HÖOK elnöke az aláírás után újságírók előtt azt mondta: fontosnak tartják, hogy a gyakorlati képzés már az oktatás első pillanatától megfelelő legyen.

Csiszár Imre, a DOSZ elnöke azt mondta, fontos hogy a doktorandusz-életpálya lehetősége az egészségügyi és orvosi képzésben is adott legyen.

Dénes Tamás, az MRSZ elnöke jelezte, hogy ők már régóta küzdenek a minőségbiztosítás kialakításáért. Kitért arra is, hogy a gyakorlati képzésen lenne mit javítani, és be kellene vezetni a minőségbiztosítást a szakorvosoknál és a graduális területen egyaránt. Szólt arról, hogy elindították a hálapénz megszüntetését célzó kampányukat is.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek