Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Legyen minőségi a felsőoktatás - együttműködés született

Együttműködési megállapodást írt alá a felsőoktatás minőségbiztosításáért a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) és a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) csütörtökön Budapesten. A megállapodásban szerepel az is, hogy a képzés, a kutatás és a szolgáltatás színvonalának emelése egyetemes érdek.

A felek közös célként jelölték meg az aktív felelősségvállalást, valamint a részvételt egy olyan társadalmi és gazdasági közeg kialakításában, amely a szervezetek által képviseltek számára megteremti az itthon maradás lehetőségét.

Körösparti Péter, a HÖOK elnöke az aláírás után újságírók előtt azt mondta: fontosnak tartják, hogy a gyakorlati képzés már az oktatás első pillanatától megfelelő legyen.

Csiszár Imre, a DOSZ elnöke azt mondta, fontos hogy a doktorandusz-életpálya lehetősége az egészségügyi és orvosi képzésben is adott legyen.

Dénes Tamás, az MRSZ elnöke jelezte, hogy ők már régóta küzdenek a minőségbiztosítás kialakításáért. Kitért arra is, hogy a gyakorlati képzésen lenne mit javítani, és be kellene vezetni a minőségbiztosítást a szakorvosoknál és a graduális területen egyaránt. Szólt arról, hogy elindították a hálapénz megszüntetését célzó kampányukat is.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter