Magyar-szlovák munkaügyi program indul "/>
Megjelent: 10 éve

Magyar-szlovák munkaügyi program indul

Határon átnyúló munkaügyi információs rendszert épített ki egy uniós pályázat segítségével az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ és a Kassai Munkaügyi Szociális és Családügyi Hivatal.

A projekt révén egyre több magyarországi dolgozó jelenhet meg szlovákiai munkahelyeken, és viszont - erre irányul a Magyar-Szlovák Nemzetközi Foglalkoztatási Paktum, amelyet kedden írtak alá Sátoraljaújhelyen.

A most kiépített információs rendszer egy 12 hónapig tartó program eredményeként jött létre. A határ mindkét oldalán munkaerőpiaci adatbázist és információs pontokat alakítottak ki, felmérték a foglalkoztatási- és a fejlesztési lehetőségeket, valamint a projekt lehetőséget adott a helyi és regionális pénzügyi források felkutatására is - mondta Tárnok Andrea programvezető.

Az előkészítő munka eredményeként harmincegy, a magyar és a szlovák gazdasági-társadalmi élet számos területét képviselő szervezetek - munkáltatók, kamarák, civil szervezetek, felnőtt- és szakképző intézmények, önkormányzatok, munkaügyi szervezetek - képviselői írták alá a partnerség dokumentumát Sátoraljaújhelyen.

Ennek köszönhetően az eddigieknél pontosabb helyzetkép alakítható ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Kassa járás, Rozsnyó járás és Tőketerebes járás határ menti területeinek foglalkoztatási nehézségeiről, összehangolhatóbbá válnak a térség munkaerőpiaca szereplőinek gazdasági és humánerőforrás fejlesztési elképzelései, céljai is.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter