Megjelent: 6 éve

Magyarország a legnagyobb elvonók között

Magyarországon az elvonás (a munkaadó által a munkavállalóra költött összegből) 49 százalék. Ezzel bőven megelőzzük az OECD 35.9 százalékos átlagát.

Nálunk "előkelőbb" helyen csak Ausztria, Németország és Belgium áll. Előbbiek szintén 49 százalékos mérték körül. Belgium 55.8 százalékkal vezeti a rangsort.

Az OECD ugyanakkor megvizsgált különböző kategóriákat, attól függően, hogy hány gyerek van egy családban, és mekkora a jövedelmük az átlaghoz képest -Magyarországon minden kategóriában jóval az átlag fölött van az adó-, és járulékterhelés összessége. Ugyanakkor a családosok még így is bőven jobban járnak, mint az egyedülállók. Rajtuk 14.9 százalékkal kevesebb teher van.

Az egyedülálló, az átlagbér 67 százalékát kereső magyaroknál például csak a belga munkásokon van több állami teher.

444.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter