Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Megalakult a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

A Volán társaságoknál érdekvédelmi tevékenységet folytató szakszervezetek összefogással szeretnék elérni a legjobb bérmegállapodást szakszervezeti tagjaik számára, ennek érdekében létrehozták a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumát - közölte az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az összefogás azért vált szükségessé, mivel a december 13-án kezdődött, 2011-re szóló bértárgyaláson a Volán társaságok munkaadóit képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) nem fogalmazta meg a jövő évi keresetfejlesztési ajánlatát. A szakszervezetek szerint ezzel a magatartásával a munkáltatói szövetség olyan üzenetet közvetít, hogy nem veszi komolyan a tárgyalásokat.

A Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szeretné elérni a szakszervezetek összefogását és az együttműködéssel az érdekvédelem erősítését.

A fórumban a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ), a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége (LKSZSZ), az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (AKSZSZ) és az Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniója (ADU) vesz részt.

Az együttműködő szakszervezetek a Volán szakmában dolgozó munkavállalók megközelítően felét képviselik, és nyitva hagyják a csatlakozás lehetőségét más szakszervezeti szövetségek számára is.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sci-fibe illő lesz a távmunka a Facebooknál

Egy virtuális valóság szemüveg segítségével dolgozhatnak otthonról a Facebook alkalmazottai egy új fejlesztés segítségével. Teljes cikk

Késnek a fizetések az építkezéseken

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége bizonyos mértékű létszámleépítésre számít. Teljes cikk