Megjelent: 8 hónapja

Meghosszabbították a diákhitel igénylési határidejét

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ március 27-ig meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében.

images

images

Az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségekre fordítható Diákhitel2 is - közölte a Diákhitel Központ.

A szabad felhasználású Diákhitel1 továbbra is 1,99%-os kamattal, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 pedig kamatmentesen vehető igénybe.

A kialakult rendkívüli helyzetben egyre több diák számára lehetetlenül el a tanulmányok melletti munkavégzés, ezért hosszabbították meg a határidőt.

A szabad felhasználású konstrukció esetében havi 15-70 ezer forint igényelhető, de kérhető az egyösszegű folyósítás is, azaz akár 350 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató egyszerre. A hitel a hallgató megélhetési költségeire fordítható, tehát bármire szabadon költhető.

A Diákhitel2 ugyanakkor kizárólag képzési díj fedezésére használható fel, összege maximum az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj lehet.

A járványügyi helyzet ideje alatt a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálata zárva tart, és a felsőoktatási intézmények sem vesznek át papíralapú dokumentumokat. Online szerződéskötésre ugyanakkor jelenleg is változatlanul lehetőség van.

A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint jelenleg a legegyszerűbb és legbiztonságosabb, ha a hallgató a hiteligénylését az intézményi NEPTUN rendszerből indítja, mert ebben az esetben - amennyiben rendelkezik ügyfélkapuval - elektronikus aláírással otthonról, könnyen és személyes érintkezés nélkül tudja megkötni szerződését. Ügyfélkapu hiányában a Diákhitel Direkt felületéről indítható a hiteligénylés, majd ezt követően a kinyomtatott szerződést a Pénzügyi PartnerPontok egyikén lehet leadni.

Fontos információ az is, hogy a kormány múltheti döntése alapján a Diákhitel Központ is törlesztési moratóriumot hirdet a fennálló diákhitel tőke- és kamattartozás tekintetében minden ügyfele számára 2020. december 31-ig. Természetesen önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthető a tartozás.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter