Megjelent: 10 éve

Megszűnik az üdülési csekk

Megalkotta a kormány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) felszámolásáról szóló szabályozást: a számvevőszéki bizottság a költségvetést megalapozó törvényekhez nyújtott be egy módosító indítványt - írja a Napi Gazdaság.

A bírósághoz benyújtott kérelemben közölték, hogy az alapítvány vagyonát közfeladatot ellátó szerv támogatására kell fordítani. A tervezet értelmében az alapítványt azzal is meg lehet szüntetni, hogy helyette nonprofit gazdasági társaságot hoznak létre.

Az már most látszik, hogyan kívánja ellátni az állam az MNÜA tevékenységét. Az üdülési csekk helyett valamikor jövőre bevezetik ugyanis a Széchenyi pihenési kártyát, amelyet évente 300 ezer forint összegig a munkáltató juttathat az alkalmazottaknak.

Napi Gazdaság
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter