Megjelent: 7 éve

Mennyit keresnek a gazdasági diplomások? Itt vannak a friss adatok

Hány hónap alatt találnak állást a friss diplomások, és milyenek a kezdő fizetések? Az Eduline kiderítette, mire számíthatnak a gazdasági szakosok.

166-255 ezer forintot keresnek a gazdasági szakokon végzettek a pályakövetési rendszer friss adatai szerint. A friss diplomások jelentős része saját szakmájában helyezkedik el, a pályakezdők átlagosan két-négy hónap alatt találnak állást.

A legtöbbet a Corvinus Közgazdaságtudományi Karáról kikerülők keresnek, nettó 255 ezer forintot. Az egyetem végzettjei átlagosan két és fél hónap alatt találtak állást.

A legtöbb egyetem végzettjeinek 10-17 százaléka olyan munkát végez, amelyhez nem lenne szüksége diplomára. Hasonló a részmunkaidőben dolgozók aránya is.

A részletes adatokat az Eduline cikkében olvashatja.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter