Megjelent: 9 éve

Miért bocsátanak el tapasztalt munkatársakat Ferihegyen?

A Malév GH-nál az elmúlt években nem csak a válság okozott problémákat. Az infrastruktúra elévülésével párhuzamosan zajlik a tapasztalt munkatársak elbocsátása is - egy most induló vizsgálat igyekszik fényt deríteni az egyre "különösebb" esetekre.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) közleményt adott ki, miszerint "ideje, hogy a Malév Ground Handling ellenőrző testülete valódi munkába fogjon." Azonnali és alapos vizsgálatot kezdeményez a kft. felügyelőbizottságában Csorba Attila, a szakszervezet elnöke, hogy kiderüljön kit terhel a felelősség, amiért játékrakétát készítettek a cég műhelyében. Tisztázni kell az eset kapcsán a vezetői felelősséget, és szembe kell nézni azokkal az évek óta húzódó folyamatokkal, amelyek eredménye a cégnél, és különösen az érintett Jármű Osztályon uralkodó zűrzavar.

Idén nyáron, miközben az európai légügyi hatóság emberei Ferihegy biztonsági átvilágítását végezték, Szaniszló Csaba, a Malév Ground Handling Zrt. (MGH) Jármű Osztályának próbaidejét töltő új vezetője egy rakétára emlékeztető tárgy elkészítésének ötletét vetette fel. A torpedóról számos fénykép készült, a műhelyre rálátó Budapest Airport-alkalmazottak értesítették a reptéri őrséget, ennek nyomán indult vizsgálat az ügyben.
A cég pár napon belül két munkatársat bocsátott el: aki szóvá tette az esetet, és azt, aki fültanúja volt, amikor Szaniszló Csaba elismerte, hogy ő adott utasítást a tárgy elkészítésére. A céget vezető Limburger Lóránt vezérigazgató mindeközben azt állítja: ártatlan csínytevésről van szó.

Sántít a védekezés

A jogtalan elbocsátásokat munkaügyi per követte, amely jelenleg is tart. A cég védekezése több ponton is sántít. Szaniszló szerint nem ő adott utasítást a műveletre. Ezt cáfolja a két munkatárs feltűnően gyors eltávolítása a cégtől.

A vezető bíróság előtt kijelentette, hogy egy szakmunkás negyed óra alatt észrevétlenül is képes lehet legyártani a "rakétát". A fényképek láttán azonban egyértelmű, hogy több órányi esztergályos, hegesztési és fényezési feladat kellett az elkészítéséhez - ez pedig nem történhet meg észrevétlenül egy jól szervezett cégnél.

Végül az sem igaz, hogy ártatlan tréfáról lenne szó. Ezt cáfolja, hogy a Malév GH műhelyére rálátó Budapest Airport-munkavállalók azonnal bejelentették az esetet a repülőtéri őrségnek.

Mi van a háttérben?

A Malév GH-nál az elmúlt években nem csak a válság okozott problémákat. Az infrastruktúra elévülésével párhuzamosan zajlik a tapasztalt munkatársak elbocsátása is. Helyükre a Tisza-Mobil Kft. nevű alvállalkozó embereit veszik fel. A cég egyre több feladatot "kénytelen" az alvállalkozóra bízni, évente több százmillió forintot - immár közpénzt - költve a szűkös forrásokból. A Malév speciális járműkarbantartó know-how-ja így kerül fokozatosan egy magáncég tulajdonába.

A Tisza-Mobil Kft. és alvállalkozóinak munkatársai dolgoztak sztrájktörőként az idén év elején kirobbant munkabeszüntetés idején - mint a hatósági vizsgálat megállapította, feketén, bejelentés nélkül. A sztrájkot lezáró megállapodás része volt, hogy a Malév GH gátat vet a külsős cég terjeszkedésének, és például a földi személyzetszállító (crew-car) feladatokra saját embereit használja. Nyolc hónap sem telt el a megállapodás óta, de a Tisza-Mobil újra átvette a jól jövedelmező feladatot, amire pedig lenne kapacitás házon belül is. A Malév GH vezetése azonban a crew-car szolgáltatást csak igen szűk körben hirdette meg, így - hivatalosan - nem találtak alkalmas munkavállalókat.

Három év leforgása alatt négy vezetőcserére került sor a járműkarbantartásnál. Szaniszló Csaba egyik elődje, Békési Miklós, egyenesen a Tisza-Mobil cégcsoporttól érkezett a Jármű Osztály élére. Miután a kapcsolatra fény derült, Békési pár nap után távozott beosztásából.

A LESZ reméli, hogy a vizsgálat fényt derít a konkrét ügy hátterére, a Jármű Osztály leépülése mögött rejlő mozgatórugókra. Egyúttal abban is bízik a szakszervezet, hogy az immár állami tulajdonú cégnél a felügyelőbizottság működtetését ezután komolyan veszik, és a jövőben a menedzsment hatékony ellenőrző testületeként tud működni.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bevetették magukat az önkormányzatok a munkahelyek és a munkavállalók védelméért

Padlóra ragasztható matricákkal segítik Budapesten, hogy az élelmiszerboltokban a vásárlók megfelelő távolságot tartsanak egymástól a... Teljes cikk

Nem csökkenti a produktivitást a home office

Egy norvég kutatás szerint nem csökkenti a csapatmunka produktivitását az otthoni munkavégzés, sőt, egyes esetekben még hatékonyabb is lehet. Teljes cikk

Soha nem látott szintre nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az USA-ban

Hárommillió fölé emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új... Teljes cikk