Megjelent: 2 éve

Karrierbuktató lehet: mi is az a referencialevél?

Német nyelvterületen evidencia, nálunk főként vezetői pozíciókra pályázóknál elvárás a referencialevél. Általában egy múltbeli felettes rólunk alkotott véleményét tükrözi. Megesik, hogy a kiválasztást végzők levél helyett inkább szóban beszélgetnek el volt főnökünkkel. A legfontosabb infók és néhány hasznos tipp a pályázati anyag eme eleméről.Kövesse híreinket, állásainkat facebook-oldalunkon.

images

Német nyelvterületen evidencia, nálunk főként vezetői pozíciókra pályázóknál elvárás a referencialevél. Általában egy múltbeli felettes rólunk alkotott véleményét tükrözi. Megesik, hogy a kiválasztást végzők levél helyett inkább szóban beszélgetnek el volt főnökünkkel. A legfontosabb infók és néhány hasznos tipp a pályázati anyag eme eleméről.Kövesse híreinket, állásainkat facebook-oldalunkon.

Felsővezetői pozícióra pályázott egy álláskereső a gazdasági szférában, ám a német megbízó szóra sem akarta méltatni a jelöltet. Később bizalmatlanságának okára is fény derült: anyagi visszaéléseket sejtett, amiért a pályázó nem csatolt anyagához referencialevelet. Erről azonban szó sem volt - mindössze annyi történt, hogy a közvetítő nem kért, a pályázó pedig nem küldött ilyen dokumentumot. Végül az ügyféllel kapcsolatban álló fejvadász mentette meg a pályázó becsületét: elmagyarázta a megbízónak, hogy hazánkban még mindig kevésbé ragaszkodnak a referenciához, mint náluk.

A németeknél gyanús, aki nem küld

"A referenciakérés jellemzően német, osztrák és svájci tulajdonosi körrel rendelkező cégeknél számít bevett gyakorlatnak. Elbocsátás vagy felmondás esetén a munkavállaló szinte automatikusan kap teljesítményeiről, eredményeiről írásos értékelést is, amelyből a leendő munkáltatók a felvételnél tájékozódhatnak. Az adott kultúrkörben ugyanis mindez a szakmai együttműködés, a munkaviszony kulturált lezárását jelenti. Így persze a hiánya is gyanús"- magyarázza Fazekas Zsolt, a Hill International ügyvezető igazgatója. Mindemellett Nyugat-Európában még az alacsonyabb szintű, ám bizalmi munkakörökből - például házvezetőnő, babysitter - sem távoznak a munkavállalók a referenciákhoz képest azért alacsonyabb szintűnek számító, mégis meggyőző ajánlólevelek nélkül.

Angolszász cégek: inkább beszélgetnek

A brit és amerikai hátterű cégek gyakorlatában mindez már kevésbé számít kulcskérdésnek. Utóbbiak rendszerint csak a toborzás-kiválasztás utolsó szakaszába bekerült jelöltektől vagy a személyzeti tanácsadó cégektől kérik el 2-3 referenciát adó személy telefonos elérhetőségét. Ez a gyakorlat a Magyarországon található leányvállalatok esetében is érvényes. "Hazánkban jellemzően közép, - és felsővezetői pozíciókra jelentkezők esetében kérik a megbízók a referenciaszemélyek telefonos elérhetőségeit a jelöltektől. A referenciakérést aztán a személyzeti tanácsadók végzik el, általában 6-12 kérdés feltételével. Az általában 5-8 perces telefonbeszélgetés alatt részletesen leellenőrzik a CV tartalmát, az életrajzi adatokat, a jelölt korábbi munkahelyeit, beosztásait, pozícióját, beosztottjainak számát. A beszélgetés során természetesen a jelölt munkájának eredményessége - az általa termelt profit, természetesen konkrét számadatokkal - is rendkívül fontos elem. A referenciakérés a korábban, az interjún már felmerült kételyek tisztázására is alkalmas" - mondja Fazekas Zsolt.

A netes közösségi oldalakon is lehet

Emellett néhány éve új divat hódít a referenciát kérő pályázók körében. "A pályázók egyre gyakrabban kérik arra volt vezetőiket, céges partnereiket vagy nagyobb megrendelőiket, hogy a LinkedIn-en adjanak róluk referenciát - ez technikailag gyakran könnyebben kivitelezhető, maradandó, visszakereshető és a tanácsadó cégek sem idegenkednek tőle. Értelemszerűen itt is a hierarchiában a jelölt felett álló személyek referenciái lesznek igazán hitelesek - ám ha mégis írásban, csatolt fájlban érkezik a referencia, semmiképp se legyen fél-1 oldalnál hosszabb, mert nem a CV "kiváltására" szolgál "- magyarázza. (Erre egyébként lehetőség van a Facebook "BeKnown" karrierépítő alkalmazásával is.)

Szóban több minden megtudható

Az írásos referenciákkal szemben szintén inkább a szóbeli referenciakérést részesíti előnyben Gyorsok Ilona, a PSP Siklóssy és Partner Vezetői Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója - mégpedig a referenciaadóval folytatott, 30 perces, négyszemközti beszélgetés formájában. Az írásos anyagokat ugyanis sablonosnak és relatívnak tartja. "Önmagában nem jelent megfelelő támpontot, hogy a jelölt jó. Tudni kell, hogy mihez képest jó. Mert ha például egy stagnáló iparágban tudta tartani korábbi, számszerűsített eredményeit, akkor jó - ám ha növekedést is elért, akkor kiváló. Mindezek pontos részletezésére és bővebb kifejtésére egy sablonos, írásos anyagban már nincs mód"- magyarázza. Javasolt azonban a jelölt ügyvezetőjét vagy közvetlen főnökét megadni referenciaszemélyként: ha ők nem adnak referenciát, az mindenképpen gyanús. "Volt egyszer egy pályázónk, aki szakmája legjobbjaként szerette volna magát feltüntetni az állásinterjún. Később, a részletesebb ellenőrzéskor, több információforrásból aztán kiderült, hogy ennek épp az ellenkezője igaz: korábban bilincsben vitték el az előző munkahelyéről. Így aztán nem csoda, hogy a főnökét nem adta meg referenciaszemélyként"- teszi hozzá a szakember.

Amennyiben a referenciakérő és felettesének viszonya korábban is problémamentes volt, az elfoglalt felettes gyakran maga kéri meg a távozó munkavállalót saját referencialevele elkészítésére. A vezetőnek ilyenkor elegendő alaposan átolvasnia, ha szükséges, kijavítania és aláírásával hitelesítenie a referenciát.

Aminek a szóban és írásban adott referenciában feltétlenül szerepelnie kell
Ki, milyen pozícióban és kinek adja, dátummal ellátva
Mettől, meddig dolgozott ott a szóban forgó személy
A pályázó munkája, feladatai
A pályázó konkrét, számszerűsített eredményességének megemlítése
Mindig cégvezetőtől/ügyvezetőtől/felettestől kérjünk elsősorban referenciát
Amennyiben írásban készül a referencia, semmiképp ne legyen fél-egy oldalnál hosszabb

Takács Gabriella

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Diákmunka tanulás mellett Dániában

Mrsán Zoltán egy évvel ezelőtt költözött ki Dániába. Multimédia szakon tanul Kolpingban és részmunkaidőben dolgozik. Hogyan jutott ki? Mennyi... Teljes cikk

Álláslehetőségek Dániában

Dánia május elsejétől megnyitja álláspiacát a 2004-ben csatlakozott uniós tagországok - köztük Magyarország - munkavállalói előtt. Ez azt... Teljes cikk

Munkajogi kisokos (új) dolgozóknak

Pályakezdők körében nagyobb, ám még több éves munkatapasztalattal rendelkező körében is megfigyelhető bizonytalanság, mit tehet meg a főnök a... Teljes cikk