Megjelent: 7 éve

Minden negyedik cégnél találtak adóügyi visszaélést

Két hónap alatt több mint háromezer szabályszegő cégre csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A július és augusztus között megtartott országos akcióban 13 ezer ellenőrzést tartottak, és nagyjából minden negyedik vizsgált cégnél találtak kisebb-nagyobb adóügyi visszaélést. Linczmayer Szilviától a Magyar Nemzet megtudta: némelyek kis összegű bírsággal megúszták, másokra milliós szankciót róttak ki, a hatóság összesen 350 millió forint bírságot szabott ki.

A revizorok a nyugtaadás ellenőrzése miatt nyolcezer próbavásárlást végeztek, ezek 28 százalékánál fordult elő szabálytalanság.

Érdekes esetekkel találkoztak

Egy tankvezetés lehetőségét kínáló céget is ellenőriztek. A revizorok nagyjából fél óráig hajtották a járművet. A vállalkozó ezután közölte, hogy nyolcvanötezer forintba kerül a szolgáltatás, számlát pedig csak akkor adna, ha az ügyfélnek van cége, az összeg persze ebben az esetben a forgalmi adóval magasabb lenne.

A hatóság a szépségiparhoz köthető cégek ellenőrzésénél is számos szabálytalanságot tapasztalt. Az adóellenőrök egy alkalommal fogyást elősegítő edzési módszert kínáló vállalkozást kerestek fel, ám a revizor itt sem kapott nyugtát. Egy másik edzőteremben miután az adóellenőrök nem kaptak nyugtát, a rendesen vezetett tagdíjjegyzék alapján megállapították: abban a hónapban másfél millió forintos forgalmat bonyolított le az edzőterem, ám mindössze egyetlen számlát készítettek el.

A vizsgálatok során kiderült, az esküvőszervezők fele nem ad nyugtát, az északi megyékben pedig számos álőstermelő jelent meg.

Magyar Nemzet
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk