Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 éve

Mire figyeljünk, ha munkahelyváltásra adjuk a fejünket?

images

Herczku Mónika karrier-tanácsadó a Népszabadságnak elmondta, tapasztalatai szerint vannak olyan élethelyzetek, amikor a váltás nemcsak egy homályos lehetőség, hanem szükségszerű is, mert valamely külső vagy belső ok erre kényszerít. Ha az egészség kerül veszélybe, akkor nincs is min gondolkodni, a fásultság, a kiégés, vagy az állandó stressz komoly egészségügyi tényezővé válik - mondja.

A munkahelyváltás előkészítéséhez és lebonyolításához Herczku Mónika először is azt javasolja, hogy vegyük sorra a távozás mellett és az ellene szóló érveket. Először magunkkal tisztázzuk, hogy mennyire van elegünk. Előfordul, hogy egyszerűen csak elfáradtunk, de egy kéthetes, környezetváltozással együtt járó szabadság újra feltölt. Esetleg meg lehet kísérelni egy őszinte beszélgetést a közvetlen felettessel, ám a karrier-tanácsadó ezen a ponton óvatosságra int, a váltást nem tanácsos nagy dobra verni.

A felmondást csak azután szabad benyújtani, ha az új munkahelyen adnak valamilyen írásos ígéretet a foglalkoztatási szándékról. Ez egy kis ország, könnyű bárkinek rossz hírét kelteni, ezért távozzunk szépen, és ne hagyjuk cserben a régi munkáltatót -– figyelmeztet a karrier-tanácsadó. Herczku Mónika hozzáteszi: az az egészséges, ha 7-9 évenként valami jelentős (lehetőleg önként vállalt) változás áll be az életünkben, a munkánkban.

NépszabadságFollow hrportal_hu on Twitter