Megjelent: 8 hónapja

Mire számíthat, aki most keres új állást?

Óriási a túljelentkezés egy-egy pozícióra, a szakértők a self branding fontosságára hívják fel az álláskeresők figyelmét.

images

A Pénzcentrum annak járt utána, milyen esélyei vannak azoknak, akik elvesztették állásukat és most keresnek új munkát. Tóth Franciska, a DreamJo.bs marketing vezetője a portálnak azt nyilatkozta, hogy óriási a túljelentkezés egy-egy pozícióra, és az álláshirdetések száma március végére 80-90 százalékkal visszaesett.

Tapasztalataink szerint sokan azt a politikát követték, hogy kivárták az enyhítéseket, csak a nagyon szükséges helyekre fejezték be a felvételi eljárást, vagy indítottak új munkaerő-toborzást. Ez annak is köszönhető, hogy sokan az ezzel járó kiadások visszavágásával tudtak stabilizálódni pénzügyileg, és túllendülni a bizonytalan heteken, hónapokon” - mondta Tóth Franciska, hozzátéve, hogy a ügyfélszolgálatok, az IT-üzemeltetés és IT-fejlesztés területére folyamatosan keresik a dolgozókat, és ezek a területek a válság ellenére is megerősödtek. Az állásportál felmérést készített a többnyire felsőfokú végzettséggel rendelkező, minimum egy idegen nyelvet középfokon beszélő, Budapesten élő álláskeresők között: 26 százalékuk az értékesítés, ügyféltámogatás területre jelentkezett áprilisban, 15 százalékuk a marketing, PR szektorban szeretett volna elhelyezkedni, 13 százalékuk pedig az IT fejlesztésben.

A Pénzcentrum megkérdezte a szakértőket, hogyan tudnának minél gyorsabban állást találni a munkakeresők. A DreamJo.bs marketing vezetője a szépen kivitelezett önéletrajz fontosságára hívta fel a figyelmet.

„Fontos, hogy a pályázó tisztában legyen a képességeivel és tudja, merre tart, legyen egy víziója a karrierjét illetően, mert ez az igazi "self branding" lényege. A self branding fontosabb lesz, mint valaha, az álláskereső maga az érték a piacon, és számít, hogy hogyan tünteti fel magát valaki, vagy hogyan tűnik ki a tömegből” - tette hozzá Tóth Franciska. Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési vezetője azt tanácsolja, hogy az álláskeresők az önéletrajzunkat és a bemutatkozó levelünket is célozzák leginkább az adott pozícióra, és új iparágakba, új területekre is jelentkezzenek.

Pénzcentrum
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országosan nem állnak át digitális munkarendre az általános iskolák és az óvodák

Csak ott rendelik el a digitális munkarendet az iskolákban és óvodákban, ahol megbetegedés történik. A kormány veszélyeztetettségi és életkori... Teljes cikk

Meglepő adatok: csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Tavaly novemberben 15 millió 933 ezren kerestek munkát az Európai Unióban. Teljes cikk

ÁSZ: 2020 áttörést jelentett a táv- és otthoni munkavégzés elterjedésében

Az Állami Számvevőszék az otthonról végzett munka mentálhigiénés kihívásaira is felhívta a figyelmet. Teljes cikk