Megjelent: 2 hónapja

Mire számíthat, aki most keres új állást?

Óriási a túljelentkezés egy-egy pozícióra, a szakértők a self branding fontosságára hívják fel az álláskeresők figyelmét.

A Pénzcentrum annak járt utána, milyen esélyei vannak azoknak, akik elvesztették állásukat és most keresnek új munkát. Tóth Franciska, a DreamJo.bs marketing vezetője a portálnak azt nyilatkozta, hogy óriási a túljelentkezés egy-egy pozícióra, és az álláshirdetések száma március végére 80-90 százalékkal visszaesett.

Tapasztalataink szerint sokan azt a politikát követték, hogy kivárták az enyhítéseket, csak a nagyon szükséges helyekre fejezték be a felvételi eljárást, vagy indítottak új munkaerő-toborzást. Ez annak is köszönhető, hogy sokan az ezzel járó kiadások visszavágásával tudtak stabilizálódni pénzügyileg, és túllendülni a bizonytalan heteken, hónapokon” - mondta Tóth Franciska, hozzátéve, hogy a ügyfélszolgálatok, az IT-üzemeltetés és IT-fejlesztés területére folyamatosan keresik a dolgozókat, és ezek a területek a válság ellenére is megerősödtek. Az állásportál felmérést készített a többnyire felsőfokú végzettséggel rendelkező, minimum egy idegen nyelvet középfokon beszélő, Budapesten élő álláskeresők között: 26 százalékuk az értékesítés, ügyféltámogatás területre jelentkezett áprilisban, 15 százalékuk a marketing, PR szektorban szeretett volna elhelyezkedni, 13 százalékuk pedig az IT fejlesztésben.

A Pénzcentrum megkérdezte a szakértőket, hogyan tudnának minél gyorsabban állást találni a munkakeresők. A DreamJo.bs marketing vezetője a szépen kivitelezett önéletrajz fontosságára hívta fel a figyelmet.

„Fontos, hogy a pályázó tisztában legyen a képességeivel és tudja, merre tart, legyen egy víziója a karrierjét illetően, mert ez az igazi "self branding" lényege. A self branding fontosabb lesz, mint valaha, az álláskereső maga az érték a piacon, és számít, hogy hogyan tünteti fel magát valaki, vagy hogyan tűnik ki a tömegből” - tette hozzá Tóth Franciska. Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési vezetője azt tanácsolja, hogy az álláskeresők az önéletrajzunkat és a bemutatkozó levelünket is célozzák leginkább az adott pozícióra, és új iparágakba, új területekre is jelentkezzenek.

Pénzcentrum
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter