Megjelent: 2 éve

100 ezer fiatalt juttatna álláshoz a Nestlé

A Nestlé kétszáz partnerével együtt azt a célt tűzte ki, hogy 2016-ra 100 ezer munkahelyet és gyakornoki pozíciót hoz létre Európában a fiataloknak - közölte a Nestlé Hungária Kft. csütörtökön az MTI-vel.


A közlemény szerint az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért nevű partnerprogram keretében több cég tett a 30 év alatti fiatalok munkahelyhez jutását elősegítő vállalást. Az Adecco, az Aon Hewitt Magyarország, Dunapack Kft., a Flow Csoport, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a Nielsen Magyarország, az OSG Form, a Randstad Magyarország és a White&Case Ügyvédi Iroda is csatlakozott a kezdeményezéshez - írja a Nestlé.
"Európai szinten a kezdetektől fontosnak tartottuk, hogy a Nestlé beszállítóit és partnereit is ösztönözzük: járuljanak hozzá a fiatalok foglalkoztatásának segítéséhez" - idézi a közlemény Michael Nixont, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját.


50 százalékkal több gyakornokot vettek fel


Tavaly novemberben a Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért Kezdeményezés részeként a cég vállalta, hogy 2016-ig húszezer 30 év alatti munkavállalónak biztosít munka- vagy gyakornoki lehetőséget az európai piacokon. Az elmúlt nyolc hónapban közel 8 ezer munkalehetőséget biztosított a vállalat Európában - írja a Nestlé.


A Nestlé Hungária Kft. azt vállalta tavaly, hogy 50 százalékkal emeli a gyakornoki pozíciók számát és 180 gyakornoknak biztosít munkatapasztalat-szerzési lehetőséget 2016 végéig. 2014 nyarára több mint 150 harminc év alatti fiatal és 90 gyakornok foglalkoztatása már meg is valósult a vállalatnál - olvasható a közleményben. (MTI)


2014. szeptember 18.

  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter