Pécs  Jabil 
Megjelent: 1 éve

400 főt vesz fel a Jabil Pécsett

Január végétől négyszáz dolgozó alkalmazásával indít elektronikai termékek szervizelésével foglalkozó üzemet a Jabil Circuit Magyarország Kft. a baranyai megyeszékhelyen - jelentette be Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere sajtótájékoztatón, kedden, Pécsett.

Az ügyvezető elmondta, a Jabil Pécsen elektronikai termékek szervizelésével foglalkozó üzemet indít be január végén. A dolgozók Európa több pontjáról érkező okostelefonok, számítástechnikai alkatrészek, tárolóeszközök, távközlési berendezések javítását végzik majd el. A polgármester újságírói kérdésre elmondta: a város „minden rendelkezésére álló hagyományos eszköz segítségével támogatja a vállalatot”, legyen szó kommunikációról, az infrastruktúra megteremtéséről, vagy a tömegközlekedés biztosításáról. Az állam bértámogatást ad a regisztrált munkanélküliek újbóli foglalkoztatásáért.


6000 főt foglalkoztat


A Jabil Magyarország ügyvezetője arra a kérdésre, hogy pontosan hol hozzák létre az üzemet, illetve, hogy használják-e az Elcoteq gyáregységeit, még nem tudott válaszolni; azt mondta, minderről tárgyalásokat folytatnak. A floridai székhelyű Jabil Circuit Inc. a világ elsőszámú elektronikai vállalatainak beszállítójaként vezető szerepet tölt be a világpiacon az elektronikai készülékek gyártása, tervezése és szervizelése terén. A Jabil 21 országban, 59 telephelyen több mint 85 ezer munkavállalót foglalkoztat.


A Jabil Magyarországon két gyáregységgel van jelen. Több mint 6000 munkavállalót foglalkoztat a tiszaújvárosi összeszerelő üzemben, a szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó szombathelyi egységben pedig további 1100 embernek ad munkát. A Jabil eddig 300 millió dollárt fektetett be, tavalyi magyarországi árbevétele 276 milliárd forint volt Magyarországon - áll az MTI jelentésében.


2011. december 6.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter