Megjelent: 1 éve

Bajban a sírkőkőfaragók - a kínai termék mattolja őket?

Rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a válság kitörését követően a kőfaragással, síremlékekkel foglalkozó magyar vállalkozások, köszönhetően egyrészt a dömpingszerűen megjelenő kínai konkurenciának, részben pedig a jogszabályok be nem tartásának - írja a Napi Gazdaság (www.napi.hu).

Kínából jött a következő csapás


A kisebb, közepes cégek - akik a szektor nagy többségét adják - számára az a legfájóbb, hogy az utóbbi néhány évben megjelentek a Kínából már eleve készen érkező síremlékek - mondta Kampfl.


Amíg a kínai sírköveket behozó nem szakmabeli kereskedők 150 ezer forintért szállítják ki a készre gyártott síremlékeket a temetőbe, addig ezt egy magyar kőfaragó- aki a jó minőségű alapanyagot kénytelen Indiából, Dél-Afrikából, Brazíliából, vagy Skandináviából megrendelni - 220-250 ezer forintnál olcsóbban nem tudja adni - magyarázta a szakember, majd hozzátette, hogy a különbséget a rezsi, a segédanyag és a vágóanyagok költségei ugyanúgy emelik, ahogy az alkalmazottnak vett gumicsizma, vagy védőkesztyű - írja a gazdasági napilap.


2013. április 2.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter