Megjelent: 1 éve

Egyre több nyugdíjas dolgozik Csehországban

Míg 2010-ben 129 ezer hetven évnél fiatalabb öregségi nyugdíjas járt munkába, addig az idei első félév közepén már 145 ezer- közölte a cseh statisztikai hivatal szerdán.

Még többen akarnak dolgozni


A statisztikai hivatal felmérése szerint a néhány éven belül nyugdíjba vonuló emberek körében jelenleg nagyon magas a továbbra is dolgozni akarók száma. "Az ötven évnél idősebbek 40 százaléka nyugdíjba vonulása után is dolgozni szeretne. Mintegy 460 ezer személyről van szó" - állítja a hivatal. Prágában ez az arány 80 százalék, tehát jóval magasabb az országos átlagnál.


A felsőfokú végzettséggel rendelkezők 63, az alapműveltséggel rendelkezők 32 százaléka szeretne dolgozni. A cseh lakosság fokozatosan öregszik. A 65 éven felüli állampolgárok jelenleg az összlakosság mintegy 17 százalékát teszik ki. 1990-ben ez az arány 12 százalék volt. (MTI)


2013. október 10.

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter