Megjelent: 1 éve

Ennyi a minimálbér Kínában

A hét eleji emelésnek köszönhetően immár Sanghajban a legmagasabbak a minimálbérek Kínában, de országszerte kétszámjegyű növekedés a terv.

Pekingben 53 ezer forintnyi jüan a minimum


Nem Sanghaj az egyetlen, amely növekvő bérezéssel segítené a legszegényebb társadalmi rétegeket. A korábbi emeléseknek köszönhetően a dél-kínai Sencsen városában márciusban 1600 jüanra, Csöcsiang tartományban 1470, Pekingben 1400 jüanra nőtt a minimum kereset.


Kétévente minimum egyszer emelni kell


A jelenlegi szabályozások szerint a kínai régióknak kétévente legalább egyszer emelniük kell a minimálbéreket, sok térség ezt az elmúlt időszakban minden évben megtette. Ugyancsak központi irányelv, hogy az érintett fizetések 2015-ig évente átlagosan 13 százalékkal, s legalább az átlagbérek 40 százalékára nőjenek. Az intézkedésekkel a kormány a mind szélesebbre táruló jövedelmi szakadékot próbálja összébb húzni. Egyelőre az erőfeszítések látható eredményei váratnak magukra, a hivatalos kínai adatok szerint az országban a jövedelmi egyenlőtlenségeket tükröző mutató, a Gini-index értéke 2012-ben 0,474 volt. A 0 és 1 között mozgó skálán a 0,4-es határon felüli értékek már nagy egyenlőtlenségeket tükröznek. (MTI)


2013. április 4.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter