Megjelent: 2 éve

Fizetésben diszkriminálják a nőket

Ugyanazért a munkáért ugyanaz a bér járna a férfi és a női dolgozóknak, ám a diszkrimináció nem tűnt el a munka világából. A Népszabadság két esetet idéz, amelyben az Egyenlő Bánásmód Hatóság bírságot szabott ki a fizetésben diszkrimináló cégekre. A lap által megkérdezett szakértő szerint nem csökkent az utóbbi években a különbség a férfi és a női bérek között.

A hatóság megállapította, hogy a három alkalmazott lényegében azonos munkát végzett, és a teljesítményük is megközelítőleg azonos volt. Az EBH határozata szerint sem a férfiak jobb nyelvtudása, sem felsőfokú végzettségük nem indokolt ekkora bérkülönbséget (ezzel érvelt ugyanis a munkaadó a hatóság előtt), ezért megbüntették a céget.


300 ezer forint a férfi dolgozónak, 180 ezer a nőnek


Az eset nem példa nélküli: pár hónappal korábban a Strabag Zrt.-t bírságolták meg hárommillió forintra, és ugyanebben az ügyben a Strabag jogutódjaként a panaszost tovább foglalkoztató CLS Kft.-t is egymillióra, mert egy jogásznőnek kevesebbet fizettek, mint férfi kollégáinak. Amikor a nő munkába állt, bruttó 180 ezer forintos fizetést kapott azzal az ígérettel, hogy a próbaidő után emelni fogják a bérét, ami nem történt meg. Később felvettek a céghez egy férfit ugyanabba a munkakörbe. A férfi, aki egyébként ugyanakkor fejezte be a tanulmányait, mint a nő, bruttó 300 ezer forintos fizetést kapott.


Ebben az eljárásban is arra hivatkozott a munkáltató, hogy a nő nem dolgozott olyan jól, mint a férfi. Sőt azt is hozzátették, hogy kifejezetten azért kellett felvenniük a férfit, mert a nő nem tudta egyedül ellátni a feladatkörét. Csakhogy a vizsgálat során kiderült, hogy a jogi előadói feladatokat korábban is ketten látták el, vagyis nem igaz, hogy a nő rossz teljesítménye miatt volt szükség még egy előadóra.


Semmilyen pozitív változás


A lap megjegyzi, a fenti esetekhez hasonlóan Magyarországon a nők többsége átlagosan 17 százalékkal keres kevesebbet férfi kollégáinál. – Sajnos semmilyen pozitív változás nem történt az elmúlt években, a női és a férfi fizetések közötti különbség nem csökken – nyilatkozta a Népszabadságnak Svéda Dóra, a munka és anyaság összeegyeztetésén dolgozó JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány munkatársa.


2010. augusztus 5.

  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter