kvóta 
Megjelent: 1 éve

Jöhet a női kvóta a német tőzsdei cégeknél

Németországban női kvóta bevezetésére kötelezik a nagyobb részvénytársaságokat, a kedden Berlinben ismertetett kormányzati tervek szerint legkevesebb 30 százalékra kell emelni a nők arányát a tőzsdén jegyzett legnagyobb cégek felügyelőbizottságában.


A női kvótáról szóló törvénycsomagot 2015-ben terjesztik a parlament elé, és az új szabály 2016-tól lép majd életbe. Az előírás szerint azoknál a tőzsdén jegyzett részvénytársaságoknál, amelyeknél kétezernél több munkavállaló dolgozik, és a felügyelőbizottságot a munkavállalói részvétel elve alapján állítják össze, a testületben felszabaduló helyeket kötelező nőkkel betölteni, amíg el nem érik a 30 százalékos arányt. A szabály összesen 108 nagyvállalatra vonatkozik.


Több ezer cégnél önkéntes vállalás


További 3500 cég, amely tőzsdén jegyzett részvénytársaság, vagy pedig a felügyelőbizottság összetételét tekintve a munkavállalói részvételt előíró jogszabály hatálya alá tartozik, saját hatáskörben állapíthat meg célokat a női részarány növelésére, de az önkéntes vállalás teljesítését már 2015-ben el kell kezdeni, és nemcsak a felügyelő bizottságban, hanem a menedzsment felső szintjén is, és rendszeresen jelentést kell készíteni a folyamat alakulásáról. A igazságügyi, és a család-, idős-, nő- és ifjúságügyi minisztérium közös koncepciója szerint az állami intézményeknek és vállalatoknak jó példát kell mutatniuk, arra kell törekedniük, hogy a nők aránya 50 százalékra emelkedjen a vezető testületekben.


A Zöldek keveslik, a munkáltatóknak túl sok


Ellenzéki pártok és gazdasági érdekképviseletek bírálták a terveket. A Zöldek szerint sovány eredmény, hogy több ezer cég közül csupán 108-at köteleznek a női kvóta bevezetésére. Az ellenzéki párt szerint ez azt mutatja, hogy a szociáldemokraták a konzervatívok ellenállása miatt nem tudták keresztülvinni a tavalyi választási kampányban ismertetett saját elképzelésüket, amely a vállalatok szélesebb körére vonatkozott és 40 százalékos női kvótát irányzott elő.


A német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) szerint a női kvóta révén a politika önkényesen beavatkozik a cégek személyi döntéseibe, pedig hasznosabb lenne, ha a nemi arányok mesterséges változtatása helyett az alacsony női részarányt előidéző okokkal foglalkozna.


A legutóbbi, 2013-as adatok a német cégek felügyelőbizottságában átlagosan 12 százalék a nők aránya. A legnagyobb tőzsdei cégeknél, a DAX-30 indexben jegyzett részvénytársaságoknál magasabb, 22 százalékos ez az arány. (MTI)


2014. március 27.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter