Megjelent: 1 éve

Lesz minimálbér és női kvóta a németeknél

Németországban női kvóta bevezetéséről állapodtak meg a koalíciós tárgyalásokon, a konzervatív CDU/CDU és a szociáldemokrata SPD elképzelése szerint a tőzsdén jegyzett vállalatok felügyelőbizottságában legkevesebb 30 százalékra kell emelni a nők arányát.

A nagykoalícióról szóló szerződés gazdaságpolitikai fejezetén dolgozó munkacsoport hétfőn ismertetett koncepciója alapján a szabályozás 2016-ban lép életbe, és a felszabaduló felügyelőbizottsági helyek betöltésére vonatkozik. A kötelező női kvóta bevezetését az SPD szorgalmazta, és eredetileg 40 százalékra helyezte volna a nők arányának legalacsonyabb engedélyezett mértékét. A konzervatívok az intézmény úgynevezett rugalmas fajtája mellett érveltek, a cégek önként vállalt kötelezettségeként határozta volna meg a nők arányának emelését a vezető testületekben. Jelenleg a német cégek felügyelőbizottságában átlagosan 12 százalék a nők aránya. A legnagyobb tőzsdei cégeknél, a DAX-30 indexben jegyzett részvénytársaságoknál magasabb, 22 százalékos ez az arány.


8,5 euró/óra lehet a küszöb


A koalíciós tárgyalások munkabizottsági szintjén megállapodásra jutottak az ugyancsak az SPD által szorgalmazott minimálbérről is. Az elképzelés szerint a valamennyi gazdasági ágazatban kötelező óránkénti minimálbér mértékét egy szakértői testület állapítaná meg évente. Azt még nem rögzítették, hogy mikor lép életbe a szabályozás és mekkora lesz az "induló" érték. Konzervatív politikusok nyilatkozatai alapján végül majd elfogadják a szociáldemokraták választási programjában szereplő 8,5 eurót, vagyis az első évben ez lesz az óránkénti minimálbér.


A munkabizottságokban kidolgozott megállapodást még jóvá kell hagynia a koalíciós tárgyalásokat irányító legmagasabb szintű testületnek is. A konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíciós kormány várhatóan röviddel karácsony előtt alakul meg.


2013. november 19.

  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter