Megjelent: 12 hónapja

Közmunka: fontosabb változások

A tervek szerint az idei 98 milliárddal szemben 120 milliárd forint használható fel jövőre a költségvetésből az Út a munkához programra - közölte Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista alelnöke. Tervben van, hogy a bér- és járuléktámogatáson kívül a munkaeszközökre is igényelhető lesz pénz - tudósít az MTI.

Gúr Nándor elmondta, a 250-300 ezer rendszeres szociális segélyezett közül 80-90 ezren jutottak munkához, 150 ezren rendelkezésre állási támogatást kapnak és csupán 30-40 ezerre csökkent a segélyezettek száma.


Ebben a helyzetben a források bővítése mellett meg kívánják őrizni a bérek és közterheik állami támogatásának 95 százalékos mértékét a napi nyolcórás foglalkoztatás keretében.


55 év felett nem lehet elutasítani


Ugyanakkor az eszközvásárlásra igénybe vehető támogatás mellett lehetséges változtatásnak nevezte, hogy az 55 év felettiek foglalkoztatását ne utasíthassák el az önkormányzatok. Ugyanis az idősebbeket már nem szívesen vonják be a programba a települések - mondta.


Pozitív hírként értékelte, hogy az Út a munkához program keretében ma már nem csak segédmunkásokat alkalmaznak az önkormányzatok, hanem szakmunkásokat és szellemi dolgozókat is.


2009. szeptember 3.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter