Megjelent: 2 éve

Közmunka: fontosabb változások

A tervek szerint az idei 98 milliárddal szemben 120 milliárd forint használható fel jövőre a költségvetésből az Út a munkához programra - közölte Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista alelnöke. Tervben van, hogy a bér- és járuléktámogatáson kívül a munkaeszközökre is igényelhető lesz pénz - tudósít az MTI.

Gúr Nándor elmondta, a 250-300 ezer rendszeres szociális segélyezett közül 80-90 ezren jutottak munkához, 150 ezren rendelkezésre állási támogatást kapnak és csupán 30-40 ezerre csökkent a segélyezettek száma.


Ebben a helyzetben a források bővítése mellett meg kívánják őrizni a bérek és közterheik állami támogatásának 95 százalékos mértékét a napi nyolcórás foglalkoztatás keretében.


55 év felett nem lehet elutasítani


Ugyanakkor az eszközvásárlásra igénybe vehető támogatás mellett lehetséges változtatásnak nevezte, hogy az 55 év felettiek foglalkoztatását ne utasíthassák el az önkormányzatok. Ugyanis az idősebbeket már nem szívesen vonják be a programba a települések - mondta.


Pozitív hírként értékelte, hogy az Út a munkához program keretében ma már nem csak segédmunkásokat alkalmaznak az önkormányzatok, hanem szakmunkásokat és szellemi dolgozókat is.


2009. szeptember 3.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter