SSC 
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Újabb munkahelyek várhatók a magyar SSC szektorban

Tulajdonosaik elégedettek meglévő kelet-európai szolgáltató központjukkal, s többségük gondolkodik a bővítésen - derült ki a stuttgarti központú IFUA Horváth & Partners vezetési tanácsadó cég felméréséből. Nagy gond viszont a magas fluktuáció, ám ebben Magyarország viszonylag jól áll - írja a Világgazdaság.

A legkülönbözőbb tevékenységekkel, például könyveléssel, pénzügyi jelentés-készítéssel, informatikai szolgáltatással, személyzeti munkával foglalkozó szolgáltató központokat (Shared Service Center, SSC) elsősorban költségcsökkentés céljából hozták létre Kelet-Európában. Ezt a célt a megkérdezett nemzetközi vállalatok csaknem mindegyike a kívánt mértékben el is érte. Ugyanakkor a költségeket tovább szeretnék csökkenteni, de ezt megnehezíti, hogy a dolgozók elvándorlása a válaszadók 30 százaléka szerint magas, és emiatt drága a toborzás és a betanítás.


Nem adják magukat olcsón a magyarok


"A többi kelet-közép európai országgal összehasonlítva a magyarországi szolgáltató központokban alacsonyabb a fluktuáció" - mondja Vida Gábor, az IFUA Horváth & Partners vezető tanácsadója. Hozzáteszi, nálunk inkább az okoz kellemetlen meglepetést a befektetőknek, hogy sokszor csak az eredetileg tervezettnél magasabb bérért tudnak alkalmazottakat felvenni az SSC-kbe. A magasabb bért viszont ellensúlyozza egyrészt éppen az alacsonyabb fluktuáció, másrészt az, hogy jól felkészült, nyelveket beszélő munkatársakat tudnak itt szerződtetni.


Erősíteni fogják a belső képzést


Az ilyen munkahelyek vonzerejét növeli, hogy - mint ezt a felmérés kimutatta - az anyacégek a belső képzések erősítését tervezik, mert jelenleg az SSC-k nem segítik eléggé szakembereik, vezetőik utánpótlását. Egyúttal javítani akarják a kiválasztást.


2012. augusztus 3.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
December 31-ig működik a Monster.hu állásportál

Budapest, 2018. szeptember 3. - A Monster Magyarország Kft. tulajdonosa, a finnországi  székhelyű Alma Career Oy üzleti és stratégiai okokból a magyar... Teljes cikk

Milyen jogviszonyban vállalhatunk nyári diákmunkát? Általános tudnivalók és tanácsok (1.)

A nyári diákmunka – mindenféle jövedelemszerző tevékenységhez hasonlóan – adóköteles tevékenység. Ez az egyik közös tulajdonság a számos... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek