Megjelent: 11 éve

Móriczné Zvornik Csilla, a Magyar Televízió humán erőforrás és KEM igazgatója

Móriczné Zvornik Csilla érettségi után az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karát választotta, s 1989-ben már mint dietetikus praktizált a Szigetvári Városi Kórházban. Munkája révén fokozatosan ismerkedett meg a HR világával, majd 1998-ban megcélozta a JATE Jogi Karát, ahol 2000-ben posztgraduális képzés keretében munkaügyi szaktanácsadói diplomával gazdagodott. Hét évvel később, 2007-ben pedig nekivágott a Nyugat-magyarországi Egyetem MBA szakának.

A Szigetvári Városi Kórházban kezdte pályáját, ahonnan egy évvel később átigazolt a pécsi Honvéd Kórházba. Itt 1994-ben - a vezető dietetikusi cím megszerzése után - élelmezésvezetővé vált. Munkájára felfigyelt a versenyszféra is: 1995-ben a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. élelmezésvezetője lett, ahol többek közt HR Executive-ként, illetve bérezési és juttatási specialistaként is helyt állt.

Pár évvel később, 2001-ben már HR adminisztrációs és irodavezetőként dolgozott. Az új rugalmas juttatási rendszer (cafeteria) bevezetése, a gyenge teljesítmény vállalati szintű kezelése, valamint a munkaszerződések és egyéb munkajogi dokumentációk egységesítése volt az elsődleges feladata. Emellett részt vett a kiválasztási projektekben és - a magyar vállalat Európai Üzemi Tanács küldöttjeként, illetve a budaörsi telephely Üzemi Tanácsának elnökeként - a munkaügyi kapcsolatok rendezésében. Irodavezetőként racionalizálta és irányította az FM (Facility management) csapatot is.

A köz szolgálatában

Móriczné Zvornik Csilla a Magyar Televízióban a humán erőforrás terület mellett a biztonsági szolgálat és a KEM (környezet-, egészség- és munkavédelem) területek irányítását is ellátja. "A két utóbbi területnek kiváló szakmai vezetője van, ezért kevesebb napi munkát jelent" - fűzte hozzá. Az igazgató az MTV-nél eltöltött három éve alatt csapatával több nagy HR projektet indított el, illetve fejezett be. A vállalati stratégia alapján elkészült például a HR stratégia: újraszabályozták a HR folyamatokat (részletes folyamattérkép készült); átalakult a HR szervezet; a teljesítményértékelésekhez új munkaköri leírások születtek; bevezették a rugalmas béren kívüli juttatási rendszert; HR informatikai fejlesztéseket hajtottak végre; átalakították a képzések rendszerét, gyakornoki programokat indítottak el; változtattak a vállalat kollektív szerződésén; valamint több csoportos létszámcsökkentést hajtottak végre.

A Magyar Televízió humán erőforrás és KEM igazgatója fontosnak tartja az egy életen át tartó tanulást. Otthonosan mozog a tárgyalástechnika (Scotwork), a projektmenedzsment, a pénzügy, a coaching, a munkakör-értékelés (HAY), az értékelő és fejlesztő központok (AC/DC), értékelő tréningek területén. Jártas a különféle interjú- és tesztelési technikák terén is, hiszen 1997 óta az SHL-nél jegyzett kiválasztási szakember.

Szerinte minden egységben kellenek és vannak is normák, amelyek mindenkire egyformán érvényesek. Csupán címszavakban: bizalmi légkör, az őszinteség; a pozitív hozzáállás; a kíváncsiság, a tudásvágy; az alkotó nyughatatlanság, a változások elősegítése; a munka szeretete. "Munkánkat sose végezzük fél gőzzel, mindenkor a profizmus és szakértelem jellemezze" - vallja. - Fontos a tanácsadói-szolgáltatói attitűd. Hiszen mi vagyunk a szervezetért. A támogató légkör megteremtése mellett tisztelnünk kell egymás munkáját, s magát az "ügyfelet" - teszi hozzá a Magyar Televízió humán erőforrás és KEM igazgatója.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter