Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

MSZP: Elfogadhatatlan végkielégítések Debrecenben is

Debreceni önkormányzati cégeknél is fizettek a fővárosihoz hasonlóan elfogadhatatlan menedzseri végkielégítéseket - közölte Varga Zoltán szocialista önkormányzati képviselő, az MSZP debreceni alelnöke sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a tavaly 660 millió forint veszteséget felhalmozó önkormányzati cég, a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park Kft. távozó igazgatójának végkielégítése és úgymond "éves javadalmazása" meghaladta a 40 millió forintot.

Hasonlóképpen közös megegyezéssel és több mint 10 millió forint lelépési pénzzel távozhatott a Csokonai Színház direktori székéből Csányi János, aki a kirendelt önkormányzati biztos értékelése szerint számviteli és pénzügyi szabálytalanságok sorát elkövetve 70 millió forintot meghaladó kárt okozott Debrecennek - mondta a szocialista politikus.

Varga Zoltán szerint "az érthetetlen, jogtalan és morális-etikai kérdéseket felvető kifizetések sorát gyarapítja az elmúlt hónapokban - külön polgármesteri utasításra - kifizetett, átlagosan 3,2 millió forintos 'pofapénz' is, amelyet a vagyonkezelő holding tagvállalatának vezetői úgy kaphattak meg, hogy az igazgatóság határozatában deklarálta: nem fizet prémiumot a holding nehéz gazdasági helyzetére tekintettel".

Debrecen vezetői ugyan a napokban azt nyilatkozták, hogy a városban nyilvánosak és megtekinthetőek az úgynevezett menedzserszerződések, a valóság ezzel ellentétes - jegyezte meg a politikus. Ezzel kapcsolatban Varga Zoltán szóvá tette: az elmúlt hónapokban két városi cég felügyelőbizottságát is megszüntették, a vagyonkezelő holding pedig megtagadta a szocialista politikusoktól, hogy betekinthessenek a Lycium Hotel gazdálkodásába és a repülőtéri ingatlanok bontásának szerződéseibe.

Az MSZP debreceni frakciója ezek után kezdeményezni fogja, hogy a felügyelőbizottságok megismerhessék a város tulajdonában lévő gazdasági társaságok menedzserszerződéseit, és amennyiben szükséges, azok módosítását. Ahol pedig már nincs felügyelőbizottság, ezt a lehetőséget a városi közgyűlésnek kell megkapnia - közölte Varga Zoltán.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk