Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Munkahelyteremtő politikáról beszél a Fidesz

A kormányt távlatos gondolkodás jellemzi munkahelyteremtő gazdaságpolitikájában - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhalászban.

images

Seszták Miklós a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Pirehab Nonprofit Kft. csaknem 80 millió forintos beruházással létesített, 30 új munkahelyet teremtő gyártócsarnokának avatásán azt mondta, hasonlóan gondolkodik a négy megyében mintegy 2200 embert foglalkoztató társaság is. A kft. azt a lehetőséget nyújtja dolgozóinak, hogy megfelelő környezetben, stabilan, megfelelő munkát végezhessenek - fogalmazott.

Seszták Miklós szavai szerint a munka az alkotás örömét, a boldogulásra való képesség méltóságát adja, és a saját érdekek mellett a társadalom javát is szolgálja. Nem véletlen, hogy a 2020-ig tartó fejlesztési ciklus uniós forrásainak hatvan százalékát közvetlenül a gazdaság fejlesztésére és munkahelyteremtésre fordítja a kormány - fogalmazott. Hozzátette: Magyarország akkor tud stabil, egészséges gazdasági növekedést elérni a jövőben, ha a legszélesebb körben is képes bevonni az embereket egy munkalapú társadalom kiépítésébe.

Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hangsúlyozta: 2010 óta 43 ezerről csaknem 80 ezerre nőtt azon megváltozott munkaképességűek száma, akik valamilyen típusú foglalkoztatásban vesznek részt, ami európai szinten is rendkívüli eredmény.

A kormányzat elkötelezett abban, hogy ezt az ütemet továbbra is fenntartsa, és mind a szociális foglalkoztatás, mind az akkreditáció rendszerében további lépeseket tegyen - hangsúlyozta az államtitkár.

Megemlítette, hogy idén a tavalyi 26 900 emberhez képest több megváltozott munkaképességű embert tud bevonni a kormány a munka világába, számuk jelenleg meghaladja a 30 ezret. A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek számára 2,6 milliárd forintos egyszeri fejlesztési támogatás áll rendelkezésre elhasználódott eszközeik és gépeik cseréjére - mondta az államtitkár.

A Pirehab Kft. beruházása az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal támogatásával valósult meg. A már tavaly óta üzemelő, modern gyártócsarnokban papíralapú csomagolóeszközök gyártását végzik - mondta el Becker György vezérigazgató.
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook