Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Munkahelyteremtő politikáról beszél a Fidesz

A kormányt távlatos gondolkodás jellemzi munkahelyteremtő gazdaságpolitikájában - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhalászban.

Seszták Miklós a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Pirehab Nonprofit Kft. csaknem 80 millió forintos beruházással létesített, 30 új munkahelyet teremtő gyártócsarnokának avatásán azt mondta, hasonlóan gondolkodik a négy megyében mintegy 2200 embert foglalkoztató társaság is. A kft. azt a lehetőséget nyújtja dolgozóinak, hogy megfelelő környezetben, stabilan, megfelelő munkát végezhessenek - fogalmazott.

Seszták Miklós szavai szerint a munka az alkotás örömét, a boldogulásra való képesség méltóságát adja, és a saját érdekek mellett a társadalom javát is szolgálja. Nem véletlen, hogy a 2020-ig tartó fejlesztési ciklus uniós forrásainak hatvan százalékát közvetlenül a gazdaság fejlesztésére és munkahelyteremtésre fordítja a kormány - fogalmazott. Hozzátette: Magyarország akkor tud stabil, egészséges gazdasági növekedést elérni a jövőben, ha a legszélesebb körben is képes bevonni az embereket egy munkalapú társadalom kiépítésébe.

Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hangsúlyozta: 2010 óta 43 ezerről csaknem 80 ezerre nőtt azon megváltozott munkaképességűek száma, akik valamilyen típusú foglalkoztatásban vesznek részt, ami európai szinten is rendkívüli eredmény.

A kormányzat elkötelezett abban, hogy ezt az ütemet továbbra is fenntartsa, és mind a szociális foglalkoztatás, mind az akkreditáció rendszerében további lépeseket tegyen - hangsúlyozta az államtitkár.

Megemlítette, hogy idén a tavalyi 26 900 emberhez képest több megváltozott munkaképességű embert tud bevonni a kormány a munka világába, számuk jelenleg meghaladja a 30 ezret. A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek számára 2,6 milliárd forintos egyszeri fejlesztési támogatás áll rendelkezésre elhasználódott eszközeik és gépeik cseréjére - mondta az államtitkár.

A Pirehab Kft. beruházása az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal támogatásával valósult meg. A már tavaly óta üzemelő, modern gyártócsarnokban papíralapú csomagolóeszközök gyártását végzik - mondta el Becker György vezérigazgató.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk