Szerző: HR Portal
Megjelent: 13 éve

Müzli, gyümölcs, sportnap - egészségmegőrzés az Ericssonnál

Az Ericsson Magyarország 2004. óta minden tavasszal egy rendhagyó programsorozattal, az úgynevezett Feltöltődő Héttel hívja fel a dolgozók figyelmét az egészség fontosságára - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

images

"Öt évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy legyen az évben egy hét, amikor munkaidőben adunk lehetőséget a feltöltődésre. Jó látni, ahogy a tavaszi kertészkedés, a csapatsportok, a közösen elfogyasztott egészséges falatok, vagy éppen egy jó masszázs felszabadítják az energiákat és közelebb hozzák egymáshoz az embereket. Család és Egészségbarát munkahelyként mindent megteszünk azért, hogy kollégáink szeressenek nálunk dolgozni és jól érezzék magukat" - véli Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója.

Az egészségmegőrzés kiemelt jelentőségének üzenetét az egyik leghatékonyabb módon egy-egy vállalaton belül lehet eljuttatni a célközönséghez, hiszen a dolgozókat egyrészt a szervezett keretek között könnyű elérni, másrészt az aktív munkavállalókat még időben lehet figyelmeztetni arra, hogy jobban figyeljenek magukra. A munkáltató támogató hozzáállása nagyban elősegítheti e prevenciót, amely egyébként nemcsak a dolgozók, hanem a cég számára is fontos, hiszen a jó vállalati teljesítményhez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges, munkáját koncentráltan és figyelmesen végző alkalmazott.

Sok múlik a menedzsmenten

"A munkahelyi egészségfejlesztés függ attól, hogy a menedzsment felismeri-e saját felelősségének jelentőségét és tesz-e lépéseket ennek segítésére" - véli Bohács Bernadette, az Ericsson Magyarország HR igazgatója. Az Ericsson Magyarország alapítása óta kiemelt figyelemmel kezeli a munkavállalók jóléti politikájának minél szélesebb alapokon nyugvó kialakítását. Ennek a stratégiának számos pillére van, ennek egyik üde színfoltja, a már 5 éves múltra visszatekintő "Feltöltődő hét".

A 2004 óta eltelt öt esztendő alatt az Ericsson kampányolt a dohányzás ellen, felhívta a dolgozók figyelmét a mozgásszervi betegségekre, táplálkozási tanácsokat adott, de megismerkedhettek a dolgozók a tai chi-val, a gerinctornával, részt vehettek fizikai állapotfelmérésen, stresszkezelési tréningen és megkóstolhatták a bioélelmiszereket is.

Ebben az évben a vállalat a mozgás fontosságára fókuszált. Mindkét telephelyen egy-egy délutánnyi sportnapot szerveztek, ahol számos sportágban próbálhatták ki magukat a munkatársak (íjászkodás, ping-pong, csocsó, streetball, foci, stb.) de stressz-szint és talpnyomásmérés, biorezonancia vizsgálat, mobil masszázs, pilates edés, gerinctorna és feltöltődő reggelik gyümölccsel, zöldséggel, müzlivel várták az alkalmazottakat. A hét egyik délutánján pedig egy immáron tizenegyéves hagyománnyal, a Zöld Nappal - fákat, bokrokat, virágokat ültetve, szemetet szedve - egy nemcsak egészségeseb, hanem tisztább és zöldebb környezetért munkálkodtak az ericssonosok.

A minisztérium már értékelte az Ericssont

Az Ericsson Magyarország emberközpontú, egészségtudatos munkáltatói poltikáját a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium 2003-ban Családbarát Munkahely díjjal, az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Egészségfejlesztő Intézet 2005-ben pedig Egészségbarát Munkahely díjjal ismerte el.
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook