Megjelent: 9 éve

Nagy lehetőség előtt a kkv-k: hamarosan indul az új Széchenyi-terv

A hónap közepén indul az új Széchenyi-terv. A program egyik fő célja a foglalkoztatás bővítése. A pályázatok legnagyobb kedvezményezettjei a kis- és középvállalkozások - közli a Magyar Hírlap.

images

A kormány tervei szerint ez a szektor minden kiírásban előnyt élvez majd: a kis- és középvállalkozásokat plusz pontszámmal, magasabb elérhető támogatási mértékkel igyekeznek fejlesztésre ösztönözni. A mikrovállalkozások szintén kiemelt elbánásra számíthatnak külön pályázati kiírásokkal, magasabb elérhető támogatási mértékkel.

Az új Széchenyi-tervben vállalt egymillió új munkahely érdekében általános elvárás lesz a munkahelyek megőrzése és a személyi jellegű ráfordítások növelése.

A terv új vonása a kombinált konstrukciók megjelenése, amelyekben egyaránt jelen van a vissza nem térítendő támogatás és a garanciával felvett hitel. Az új Széchenyi-terv forrásait főként a 2007-ben indult Új Magyarország fejlesztési terv megmaradt uniós támogatásai biztosítják. Az Európai Unió 2013-ig összesen nyolcezermilliárd forintot biztosított hazánknak, ebből jelenleg mintegy 1900 milliárd forint szabad forrás áll rendelkezésre.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint olcsó, gyors és hatékony pályázati rendszer jön létre egyszerű eljárási renddel, kevesebb adminisztrációval, gyorsabb elbírálási és kifizetési határidőkkel. Lehetőség nyílik a pályázatok CD-n történő benyújtására. A szaktárca emellett egységes adatlapot vezet be a vállalkozásoknak - olvasható a Magyar Hírlapban.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk