Megjelent: 9 éve

Négyszeres létszámbővítés a maffiaellenes központban

Közel négyszeres létszámbővítés, kiterjesztett hatáskör és különleges védelem az ott dolgozóknak. Ezeket az elképzeléseket is tartalmazza az a terv, amelyet a Belügyminisztérium készített a maffiaellenes központként is ismert Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ fejlesztéséről - írja a szombati Magyar Nemzet.

A napilap rendvédelmi forrásokból úgy értesült, hogy az első Orbán-kormány hivatali idején a szervezett bűnözéssel összefüggő titkosszolgálati és rendőrségi információk összegyűjtésére, elemzésére, és az arra illetékesekkel történő megosztására létrehozott szervezet átalakítás előtt áll.

A tárca tervei szerint a jövőben legalább százzal többen dolgoznának a központban, és a nagy léptékű számítástechnikai és műszaki fejlesztés után az eddig ellátott feladatok mellett az úgynevezett utasellenőrzés, az országban tartózkodó külföldiekkel kapcsolatos bűnügyi nyilvántartás működtetése is a szervezet dolga lenne. A létszámfejlesztés elsődleges célja az elemző-értékelő munka kiterjesztése, a beérkező információk hatékony és gyors kezelése - ismerteti a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter