Megjelent: 3 éve

Nem váltana szakmát a külföldre vágyók többsége

A közép- és kelet-európai munkavállalók 70%-a nem zárja ki a külföldi munkavállalás lehetőségét. Ám az állásajánlatok terén már jóval válogatósabbak. A magyarok 44%-a szívesen dolgozna külföldön - derül ki a Paylab.com 11 ország 35 500 válaszadója körében kitöltött Work Migration Abroad online kérdőívéből.

A közép- és kelet-európai munkavállalók 70%-a nem zárja ki a külföldi munkavállalás lehetőségét. Ám az állásajánlatok terén már jóval válogatósabbak. A magyarok 44%-a szívesen dolgozna külföldön - derül ki a Paylab.com 11 ország 35 500 válaszadója körében kitöltött Work Migration Abroad online kérdőívéből.

Amihez nem férhet kétség: nagyon magas a külföldi munkavállalásban gondolkodók, az ezt tervezgetők aránya a régióban. 10 válaszadó közül csupán 3 zárkózik el a kategorikusan a lehetőségtől. A kérdőív-kitöltők közel fele már szívesen dolgozna külföldön néhány hét, hónap vagy akár hosszabb időszak erejéig is. Ugyanakkor majdnem minden ötödik megkérdezett akár 1 évnél hosszabb időszakot is örömmel bevállalna idegenben.

A magyarok 44%-a dolgozna külföldön, negyedük 1 évnél is tovább

A felmérésben szereplő országok közül a cseh, a szerb, a bosnyák és a lengyel munkavállalókat foglalkoztatja leginkább a külföldi munkavállalás gondolata. A csehek például több mint fele, míg a lengyelek 47%-a menne. Magyarország itt csak a 7. a ”hajlandósági listán.” A felmérés szerint a magyarok 44% - a dolgozna külföldön: negyedük akár 1 évnél is tovább, míg bő tizedük néhány hónapig. A magyarok alig 9%-a nyilatkozott csak úgy: legfeljebb néhány hetes külföldi munkavállalás jöhetne szóba. A lista szerint egyébként a litvánok bizonyultak legkevésbé mobilisnak: náluk a népesség alig több mint egyharmada mozdulna a külföldi munkavállalás irányába.(33%) Döntésükben a felajánlott álláslehetőségek minősége és a várható körülmények is szerepet játszanak.

Mennének a Balkánról a munkavállalók

A leghosszabb időt pedig vitathatatlanul a Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából indulók töltenék külföldön: közel 40%-uk (37 % ) legalább 1 évet vagy ennél is többet töltene egyhuzamban más országok munkaerőpiacain. Egyébként - talán az előbbiek miatt is - őket aggasztják a legkevésbé az idegennyelvi korlátok és az új, ismeretlen munkakörnyezet kihívásai.

A kelet-európaiak többsége külföldön is a saját szakmájában dolgozna

A legnagyobb hajtóerő továbbra is a magasabb jövedelem. Ezzel együtt vonzó még számukra a karrierlehetőség, a külföldi  munkatapasztalat és az idegennyelv-tudás fejlesztése. A többség számára viszont egyáltalán nem mindegy, milyen szakmában vagy munkakörben fognak majd külföldön elhelyezkedni.

A magyarok kétharmada nem váltana szakmát a kinti karrierért

A magyarok 66%-a például kizárólag a saját szakmájában tudná elképzelni magát. Hasonló eredmények születtek a szlovák és szlovén munkavállalók körében is. A ”külföldön is csak a saját szakmámban szeretnék boldogulni” alapelvhez leginkább a lengyelek és a litvánok ragaszkodtak. Közel háromnegyedük nem is szívesen gondolkodna B-tervekben, a sajátjuktól eltérő munkakörökben. A legrugalmasabbaknak viszont a bosznia-hercegovinai és a szerbiai válaszadók mutatkoztak a felkínált munkalehetőségek terén. Előbbiek akár közel fele (48%), míg utóbbiak 43%-a is választana alkalomadtán munkát a ”bármi, ami épp elérhető” kategóriából. A 25-44 éves szakemberek számára fontos szempont továbbá, hogy amellett, hogy családtagjaikat is magukkal vihessék, szükség esetén a munkáltatótól is kapjanak segítséget a megfelelő lakóhely megtalálásához és a kiköltözés adminisztratív ügyintézéseihez is.

A képzettebbek mobilisabbnak tűnnek

A külföldi munkavállalás mindenesetre továbbra is a képzettebb, egyetemet, főiskolát végzett munkavállalók körében bizonyult népszerűbbnek. Közülük a megkérdezettek 54%-a számára volt ez a lehetőség kiemelten vonzó - míg a középfokú képzésben vagy szakközépiskolában, szakiskolában végzettek csupán 45%-a számára. A képzettebb munkavállalók viszont sokkal határozottabban ragaszkodtak ahhoz, hogy külföldön is a saját szakmájukban dolgozhassanak majd. A felmérés szerint a külföldre vágyó kelet-európaiak leginkább IT-s, építőipari, pénzügyi, egészségügyi, szociális és adminisztratív területen tevékenykednének.

Külföldi munka: már rég nem csak a 20 éveseké a világ

Ráadásul egyáltalán nem csak a fiatalabbakat érdekli a külföldi munka. És bár egyértelműen a 34 év alattiak és az Y-generáció körében a legnagyobb rá a hajlandóság, a 35-44 évesek 41, a 45-55 év közöttiek 36, de még az 55 év felettiek 31%- a is élénken érdeklődik a téma iránt. Már csak azért is, mert több élettapasztalattal, gyakran már felnőtt gyermekekkel rendelkeznek, jobban bírják a családjuktól való távollétet - de ezzel párhuzamosan a magasabb kereseti lehetőség és a kihívás is motiválja őket.  Így számukra a korosztályukból adódó nyelvi akadályok vagy épp az egészségügyi állapot jelenthetnek kihívást.

Szeretteik távolléte és a nyelv akadályok miatt aggódnak leginkább  

Ugyanakkor a külföldi munkavállalást tervezgetők csaknem felét aggasztja a családtagoktól, rokonoktól, ismerősöktől való távolság. Egyötödük tart az ismeretlen környezettől és mintegy 15%-uk a diszkriminációtól. Emellett a megkérdezettek negyedét az idegennyelvű kihívások tartják vissza. Az utazástól és az egészségügyi állapotuk megváltozásától/rosszabbodásától csak 8 és 7 %-ban tartanak a válaszadók.  

 

Takács Gabriella

  • 2021.12.10joee tesztesemeny2 tesztesemény2 Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Diákmunka tanulás mellett Dániában

Mrsán Zoltán egy évvel ezelőtt költözött ki Dániába. Multimédia szakon tanul Kolpingban és részmunkaidőben dolgozik. Hogyan jutott ki? Mennyi... Teljes cikk

Álláslehetőségek Dániában

Dánia május elsejétől megnyitja álláspiacát a 2004-ben csatlakozott uniós tagországok - köztük Magyarország - munkavállalói előtt. Ez azt... Teljes cikk

Munkajogi kisokos (új) dolgozóknak

Pályakezdők körében nagyobb, ám még több éves munkatapasztalattal rendelkező körében is megfigyelhető bizonytalanság, mit tehet meg a főnök a... Teljes cikk