Szerző: JobAngel
Megjelent: 2 éve

Önéletrajz újragondolva - HR-es, képzési specialista

Felkért egy cég, hogy válasszak nekik képzési specialistát. Azzal kezdtem, hogy beszélgettem a jelöltekkel, és együtt kijavítottuk az önéletrajzaikat. Megmutatom, milyen volt az egyik önéletrajz alapból, és milyen lett a javítás után. Végül meglepetésként ért, hogy melyik jelölt kapta meg az állást. A cikkben letölthető önéletrajz minta van!

images

Ebben az esetben az álláskeresők önéletrajzának kijavítására nem volt lehetőségem, a meglévő CV-k mentén kellett elbeszélgetnem a jelöltekkel, segítenem a cégnek abban, hogy közülük válasszanak. A klasszikus állásinterjúzás itt elsőre nem működött volna, ezért azt javasoltam, úgy álljunk hozzájuk, mintha az önéletrajzukat javítanám, a beszélgetések arról szóljanak, hogy hogyan tennénk képzés-specifikussá az önéletrajzukat, azt keresve, miért is lennének ők jók az adott pozícióra. Nem is állásinterjúra hívtuk őket, hanem „konzultációra”. Ez volt a trükk. Jóval kisebb feszültséggel meséltek a szakmai múltjukról valakinek, akiről tudták, hogy csakis segíteni akar.

Úgy beszélgettem velük, mintha az önéletrajzuk pontosítása lenne a cél, ez alapján ismertem meg a részletes szakmai múltjukat. Úgy gondoltam, hogy a hagyományos állásinterjún ezek nem derülnének ki. Tanácsadóként mutatkoztam be, fogtuk az önéletrajzukat, teleírtuk, összefirkáltuk, pontosítottuk, közben sztoriztak a munkájukról. Volt, aki jegyzetelt szorgalmasan, kérdezett, érdeklődött. Nem tudták, hogy ez az első állásinterjú volt… Utána a már kijavított önéletrajzukkal végigmentek a klasszikus kiválasztási folyamaton - hozzáteszem, volt, aki nem küldte el a kijavított önéletrajzát - vele nem tudott tovább tárgyalni a cég. Engem is meglepett, hogy végül ki lett a „győztes”.

Pont az eredetileg leggyengébb önéletrajzban látták meg a szakmailag legerősebb jelöltet a CV javítás után. Az önéletrajz specifikusságának fontosságát itt is hangsúlyoznám: ha a cég nem lett volna ebben a rendhagyó helyzetben, ez az álláskereső nem kapta volna meg ezt az állást, mert az önéletrajzából nem látszott, hogy alkalmas lenne rá - de azt gondolta magáról, hogy alkalmas és pályázott az álláshirdetés alapján. Egy döbbenetesen gyenge önéletrajzzal. Hogyan is kellett volna kinéznie az ő önéletrajzának?

A következő önéletrajz egy valós önéletrajz személyes adatoktól megszabadított, fiktív elemekkel elváltoztatott verziója, így a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve. A javított önéletrajz letölthető!

Ilyen volt:


A javítás után ilyen lett:


Az önéletrajzmintákból jól ismert, de használhatatlan szófordulat a „tudásom kamatoztatása”… amivel általános hiba, hogy fogalmunk sincs az önéletrajz első sora után, milyen tudása van az adott álláskeresőnek, pláne nem tudjuk, hogyan is kamatoztatná nálunk, a cégnél, a mi javunkra. Értjük, hogy ő tanulni szeretne, de mi azért keresünk munkatársat, hogy dolgozzon velünk, nekünk, értünk. Hogy a szakmai fejlődését támogatjuk, az természetes, hiszen jól képzett kollégákkal lehet jó eredményeket elérni.

Emellett az önéletrajz rosszul strukturált, gyengén szerkesztett, a kronológiai sorrendben a legrégebbi, egyáltalán nem releváns munkáival kezdte a bemutatkozást. Családi állapotot, születési adatokat írt be, ami szintén nem kell, mert szakmailag nem jellemzi, de diszkriminációs pontként szolgálhatnak ezek az információk.

A leírtak alapján nem tudjuk elképzelni, mivel töltötte a napjait, talán a nyelvi órákat igen, mert mindenki járt már nyelvórán. De ez akkor sem lesz elég egy képzési specialistának, ha jelzi, hogy ért a nyelvi képzéshez. Az önéletrajzot teljesen új alapokra helyeztük.

A legutóbbi munkahelyén végzett szakmai tevékenységeit átbeszéltük, ezt az önéletrajzban részletesebben leírtuk. A kronológiai sorrendet megfordítottuk, amit legutóbb csináltál az épp megpályázott állás témakörében, az a legfontosabb, azt kell előre tenni. Írtunk bele pár bevezető, motivációs gondolatot is, mert a beszélgetés során feltűnt, hogy mennyire fontos számára átadni, amit tud, és ezzel másokat is jobb helyzetbe hozni. Ez már a szakmaiságon túlmutató emberi hozzáállás, ami nagyon fontos minden munkáltatónak: hisz abban, amit csinál, amiért dolgozik.

Kiemeltünk fontos projektjeit, amiből látszik: vállalaton belüli együttműködésben is van tapasztalata, más szakterületekkel is össze tud fogni egy feladatot. Képes zöldmezős, alapító munkára (céges újság).

A tanulmányaiból kivettük a gimnáziumot, az most itt nem jelentett előnyt. A nyelvtudását még jobban leírtuk, illetve már a munkatapasztalatok közé is betettük oda, ahol használta. Külön készségekről szóló fejezetet nem tettünk, mert az első fejezetben, a bevezetőben leírtuk, amit fontosnak tartottunk.

Összességében egy felsorolás helyett egy komplett leírást készítettünk, annak formáját strukturálva, „díszítve”. Az elhivatottsága és a szakmai tudása állásinterjúkon is meggyőző volt. A tanulsága ennek az ügynek egészen másfajta számomra: sok álláskereső nincs is tisztában azzal, hogy mennyire egyedi mindaz, amit tapasztalt a szakmai munkájában, és hogy ez mennyire értékes lehet egy adott cégnek.

Fotó: Pixabay.com
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Óvónő önéletrajz minta

Szépen kivitelezett, kreatív óvónői önéletrajz minta. A letölthető mintát Gerlei Béla karrier-tanácsadó, a Karrier Intézet igazgatója készítette. Teljes cikk

Marketing menedzser - funkcionális önéletrajz

Nemzetközi marketing menedzser pozícióra készült funkcionális önéletrajz minta. A letölthető CV mintát Gerlei Béla karrier-tanácsadó, a Karrier... Teljes cikk

Marketing menedzser önéletrajz minta

Nemzetközi marketing menedzser pozícióra készült az önéletrajz minta, multinacionális céghez. A hitelesség érdekében a hirdetés is szerepel a... Teljes cikk