Megjelent: 10 éve

Összefognak a vízilabdások és a Vodafone a látássérült emberekért

Olimpiai bajnok vízilabdásaink csatlakoztak főszponzoruk támogatásához, és egy eseményen bemutatták a vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozó Somlai Angyalka Alapítvány munkájának fontosságát. A fiúk egy kiskutyát is örökbe fogadtak, aki kétéves kiképzése után segíti majd a látássérült embereket.

Olimpiai bajnok sportolóink, Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras Norbert és Gergely István egy bemutató keretében bekötött szemmel vállalkoztak arra, hogy megkíséreljék leküzdeni a látássérült emberek számára mindennapos utcai akadályokat (lépcsőzés, buszmegálló és köztéri pad használata, vásárlás), és ezzel hívják fel a figyelmet látássérült embertársaink életének nehézségeire - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

A vízilabdázó fiúk a vakvezető kutyákra hagyatkozva demonstrálták, hogy a kutyák nemcsak hasznos társai, hanem nélkülözhetetlen segítői is a látássérült embereknek.

Az esemény résztvevői egy megható pillanatnak is tanúi lehettek: Dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány és Gothárdi Ibolya, a Vodafone HR vezérigazgató-helyettesének közreműködésével egy frissen kiképzett kutya került látássérült tulajdonosához a hosszú, sok türelmet és kitartást igénylő tréning után.

A Vodafone Magyarország Alapítvány - nem csak anyagi támogatást nyújtva - évek óta segíti aktívan a Somlai Angyalka Alapítvány munkáját. Idén 5 millió forinttal járult hozzá a szervezet tevékenységéhez, amit egy adományszervező munkatárs foglalkoztatására fordítanak. A segítségnek köszönhetően remélhetőleg még többen támogatni fogják a vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozó alapítványt, így egyre több látássérült tapasztalhatja meg a kutyák nyújtotta különleges segítséget. Egy vakvezető kutya kiképzése minimum két évet vesz igénybe, és nem kevesebb mint 2 millió forintba kerül.

"A vakvezető kutyák nemcsak fantasztikusan intelligensek, de nagyon fegyelmezettek és türelmesek is, akik gazdáiknak a mindennapokban elengedhetetlen segítséget és biztonságot nyújtanak. A vakvezető kutya az egyetlen olyan állat, amelyre döntést bízhat a gazdája. Az egyetlen élő rehabilitációs ’eszköz’, amelynek segítségével partnere munkába járhat, oktatási intézménybe juthat el, napjai biztonságban telhetnek. Mindemellett lelki társa, barátja, szinte családtagja a látássérült embernek. Az Alapítványunk célja, hogy segítsünk annyit, amennyit csak tudunk!" - mondta Vasteleky-Einbeck Péter, az Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Gothárdi Ibolya, a Vodafone HR vezérigazgató-helyettese hozzátette: "A Vodafone, mint a világ vezető nemzetközi mobilkommunikációs vállalatcsoportja, felelős társadalmi szereplőként elkötelezett támogatója olyan programoknak és szervezeteknek, amelyek a közösségek építését, az oktatást vagy a biztonságos életet segítik. Immár több mint hat esztendeje vagyunk a Somlai Angyalka Alapítvány támogatói, és eddig közel 30 millió forinttal járultunk hozzá a kincset érő kutyák kiképzéséhez. Hazánkban mindössze 100-120 speciálisan kiképzett kutya "dolgozik", azonban a kiképzés magas költsége miatt ez a segítség csak keveseknek adatik meg, több száz látássérült várólistán van. A legutóbbi, 5 millió forintos támogatásunk kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy az adományszervező alkalmazásával erről a nehézségről minél többen értesüljenek, és minél többen járuljanak hozzá a kutyusok kiképzéséhez."
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk