Megjelent: 5 éve

Összeolvad a Corvinus és a BME?

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vezetőivel tárgyalt kedden, javaslatot kért tőlük az egyetem hatékonyabb működtetésére - mondta Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Napi Gazdaságnak.

A lap pénteki számában megjelent interjúban az államtitkár úgy fogalmazott: "az államtitkárság optimálisabb, átgondoltabb működést szeretne, amit az egyetem vezetésével történt keddi találkozón is megerősített".

Palkovics László a problémákkal kapcsolatban kiemelte az egyetem karai közti együttműködés hiányát, az intézményen belüli párhuzamosságokat. Példaként említette többek között, hogy 2 nyelvi központot is működtet az egyetem, egyet Pesten, egyet Budán, ökológiai tanszéke van az egyetemnek Budán, Pesten pedig a Gazdaságtudományi Kar Környezettudományi Intézete működik.

A problémák megoldására az államtitkár több lehetőséget is említett, hangsúlyozva, hogy először az egyetemnek kell a belső viszonyokat kitalálnia. "Összeolvadhat a Budapesti Műszaki Egyetemmel a Corvinus, és újra létrejöhet az egykori József Nádor Egyetem, vagy marad a jelenlegi felállás. Ehhez azonban szükséges, hogy mind az egyetemen belüli, mind az egyetemek közötti együttműködések megfelelően működjenek a képzések tekintetében" - mondta.

A Corvinus működésével kapcsolatban megjegyezte, hogy el tudja tartani magát az intézmény, ám az egykori Közgazdaságtudományi Egyetem finanszírozza részben a budai karokat is.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy senki sem akarja a Budapesti Corvinus Egyetemet szétválasztani vagy az épületeit eladni. A budai campuson folyó képzések a legjobbak vagy a legjobbak között vannak országos szinten az agrárképzés területén.

Napi Gazdaság/MTI
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter