Megjelent: 5 éve

Patai Krisztina, a Randstad toborzási vezetője

Krisztina Kárpátalján született, egyetemi tanulmányai megkezdése óta él Budapesten.

Az ELTÉ-n szerzett szociológusi diplomát HR-szakiránnyal. - A szakmai gyakorlatok során beleláttam a fejvadászatba és nagyon megtetszett, hogy egy-egy ember életútjának rövid megismerése után az én feladatom, hogy a legmegfelelőbb munkahelyet találjam meg neki. A tanulmányaim során olvasott könyvek és elméletek által elég jól, rendszerekben tudom szemlélni az emberek életútját és azt, hogy milyen lépés mire predesztinálhatja őket a karrierjükben - mondja Krisztina.

Karrierjét gyakornokként kezdte egy akkor induló startup cégnél, a Profipowernél. Itt komplett toborzási projektek kivitelezése, végigkísérése tartozott a feladatai közé. A cég növekedésével nőtt együtt Krisztina is: fél év után kinevezték junior toborzási tanácsadónak. Aztán ahogy bizonyított, fokozatosan egyre nagyobb területet bíztak rá. - A kontrolling szakemberek területén építettem ki a kapcsolati hálómat az elején, majd pénzügyi vezetők, kontrolling vezetők és egyéb pénzügyi szakemberek elhelyezésében is rutint szereztem. Igazi fejvadász alkat vagyok, egy nyomozó veszett el benne, addig keresek, kutatok amíg meg nem találom a megfelelő szakembert - mondja magáról a szakember.

Vezetői pozícióba 2010 októberében került, amikor a Randstad felvásárolta a Profipowert. Kezdetben egy négyfős csapatért felelt, velük együtt SSC-k számára keresett pénzügyi szakembereket. 2012-től egy nagyobb, nyolcfős csapatot bíztak Krisztinára, melynek keretében vegyesen kerestek vállalatok és SSC-k számára pénzügyi szakembereket vezetői szinttől pályakezdőkig. Ezt a csapatot sikerült 2014-re 16 fősre bővíteni és a pénzügy mellé a jog és a gyógyszeripari területek is bekerültek. Utóbbi két terület továbbfejlesztése céljából a csapat újjászerveződött és 2014 júliusától a vezetése alatt a vállalati pénzügyek, jog és gyógyszeripari keresésekre egy külön hét fős csapat fókuszál.

- Vezetőként hiszek abban, hogy együtt okosabbak vagyunk és tovább juthatunk, mint egyedül, de az egyének személyiségét és erősségeit is pontosan kell ismerni és okosan használni elsősorban az egyén továbbfejlődését segítve ezzel. Minden csapattagomnál az vezérelt, hogy olyan feladatokkal lássam el őket és úgy támogassam őket, hogy folyamatosan magasabb professzionális szintre jussanak. Folyamatosan fejlődnünk kell az életünk során és a ránk bízott tehetséget nem szabad elvesztegetni. Hiszek a szabadságban, abban hogy bízni kell a csapattagjainkban és szabadságot kell nekik adnunk a feladatokban ahhoz hogy sikerre jussanak - beszélt vezetői hitvallásáról Krisztina.

"Szenvedélyem a munkám, meggyőződésem, hogy minden pozíció vár valakire és hogy a szakmai tanácsaink által a munkaerőpiac még pozitívabb irányba formálható a munkavállalók és a cégek kölcsönös javára."

Krisztina szabadidejében szívesen főz, imád piacon vásárolni és egészséges alapanyagokból főzni. Szívesen kísérletezik: akár új ízekkel, akár új helyekkel. - Szeretem vendégül látni a barátaimat és bemutatni nekik az új felfedezéseimet a konyhában - mondja Krisztina, aki örömmel készít desszerteket is. Kedvence a francia vonal, a krémes mousse torták, amiket előszeretettel alkot csapata és barátai legnagyobb örömére.


  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter