Megjelent: 6 éve

Pénzhez juthatnak a volt Malév dolgozók?

Ha sikerül eladni a cég egyetlen megmaradt repülőgépét, amelyre eddig nem igazán volt érdeklődés, akkor a bevételből még kifizethetnének fennálló dolgozói követeléseket. A felszámolási eljárás június végéig még folytatódik, írja a Napi Gazdaság.

A Fővárosi Törvényszék június 30-áig adott haladékot a felszámolási folyamat lezárására, mondta el a lapnak Varga Jenő a felszámolást irányító biztos. Egy ilyen folyamat csak akkor zárul le teljesen, ha nem marad vagyontárgya a cégnek, mert így készíthető csak el egy zárómérleg.

Jelenleg értékesítésre vár a HA-LNA lajstromjelű, Bombardier CRJ200ER típusú repülőgép, melynek eladásával már sokszor megpróbálkoztak, de eddig enm jártak sikerrel. A gépet alkatrésznek értékesítenék, 3,6 millió dollár, azaz 817 millió forintért.

Ebből tudnának teljesíteni még fennálló dolgozói követeléseket, melyeknek egyébként 50 százalékát teljesítették eddig, 3,6 milliárd forint kifizetésével. További pénzre akkor számíthatnak, ha sikerül értékesíteni a még meglévő vagyontárgyakat, tájékoztatott a felszámoló.

Napi Gazdaság

  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter