Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 7 éve

Sallai Mihály, az ACCOR HR-igazgatója

images

Még a főiskolás évek alatt csatlakozott az AIESEC Magyar Közgazdászhallgatók Egyesületéhez, ahol tréneri képzést kapott, majd éveken át tartott különböző képzéseket tárgyalástechnikától a projekt menedzsmentig. "Ezt a tudást kamatoztathattam abban a tanácsadó cégben, amelyet a tanulmányok mellett néhány társammal alapítottunk, és ahol elsősorban vállalati képzésekre és e-learning tartalomfejlesztésre koncentráltunk. Mai napig emlékszem, mennyire furcsán éreztem magam, amikor egy 3 napos vezetői tréning megtartása után hétfőn vezetéselméletből kellett vizsgáznom a főiskolán" - emlékszik vissza Mihály.

A vállalati HR-rel először az ABN AMRO Bankban találkozott, ahol 1998 és 1999 között kapott lehetőséget gyakornokoskodni. "Abban az időben egy szakmailag rendkívül felkészült és tehetséges emberekből álló csapat dolgozott ott, ahol fantasztikus szakmai műhelymunka zajlott, nekik köszönhetően remek utravalóval indultam a HR-es pályán" - mondja a HR-vezető.

2001-ben csatlakozott ahhoz a csapathoz a DIAGEO-nál, akiknek a feladata volt felépíteni a budapesti szolgáltató központot. Itt gyakorlatilag a nulláról építettek fel egy több száz fős pénzügy-számviteli szolgáltató központot. Bár itt elsősorban képzés-fejlesztési területen dolgozott, a körülmények miatt a kiválasztásban és más projektekben is részt vett. Így többek között ő vezette a tömeges kiválasztás támogatásához bevezetett Pályázókezelő rendszer implementálását, valamint az általa írt adatbázist és kezelő felületét használta a cég személyügyi nyilvántartásra évekig.

2005-ben az Invitelnél HR-generalistaként eltöltött időszak után a Shell Gas (LPG) hívására csatlakozott a cég vezetői csapatához. Az itt töltött idő során talán a legnagyobb újdonság az volt, hogy a székesfehérvári PB gáz töltőüzemnek köszönhetően a termelési HR-t is megismerhette. Ugyanis a Shell kifejezetten támogatja, hogy a vezetők más funkcionális területen is tapasztalatot szerezzenek, ennek köszönhetően másfél évig a HR-vezetői feladatok mellett Portfolió project koordinátorként is tevékenykedett, belekóstolva a M&A terület rejtelmeibe.

"A következő állomás a pályámon az volt, amikor a Shell londoni központjába hívtak és itt két globális üzletág (LPG- PB gáz, Marine- Hajózási üzemanyagok és kenőanyagok) képzési és fejlesztési területét koordináltam. A legizgalmasabb feladataim egyike volt a szakmai kompetenciarendszerek kialakítása, és a kompetencia alapú értékelések, képzések bevezetése ezekben az üzletágakban" - emlékszik vissza Sallai Mihály.

2010-ben magánéleti okokból hazaköltözött, ezután egy rövid ideig a BAT magyarországi kereskedelmi szervezetének, illetve az ausztriai szervezetnek a HR-vezetőjeként dolgozott.

2012 januárja óta az ACCOR HR-igazgatójaként felel Magyarország, Szlovákia és Bulgária HR-rel kapcsolatos ügyeiért, illetve a vállalat Tréning Akadémiájáért, mely a kelet-európai régiót támogatja. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredményének azt tartja, hogy októberben a cég elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely díjat - ez egy nagyon fontos visszajelzés az esélyegyenlőség terén kialakított cégstratégiát, gyakorlatot illetően.

"Elsősorban generalistaként gondolok magamra, aki szeret elmélyülni a szakmánk változatos területeiben" - mondja a HR-vezető. "Mivel számos iparágban és különböző életciklusban lévő cégnél volt lehetőségem dolgozni, nagyon sok különböző HR-megközelítést láttam; és számomra éppen ez a legizgalmasabb kihívás a munkánkban, hogy a rendelkezésre álló eszközökből hogyan alakítjuk ki az adott cég számára az adott körülmények között leginkább megfelelő HR stratégiát és eszköztárat." A HR-es szerepkör számára egy stratégiai partneri szerep, amelyben a HR-vezető feladata megtalálni, alkalmazni, és átadni a kollégák számára a legmegfelelőbb eszközöket a cég stratégiájának megvalósításához. Véleménye szerint a partnerség, az együttműködés az, ami az eredményeket hozza ehhez pedig a kulcs a hitelesség.

Szabadidejének meghatározó részét igyekszik a családjával tölteni. "A 8 éves fiamnak köszönhetően a legújabb hobbink a geocaching, ezért mostanában egyre gyakrabban találom magam az erdő sűrűjében elrejtett geoládák után kutatva, miközben a fiam és az ő kutyája irányítják a keresést."
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk