Megjelent: 8 éve

Segíti a pályakezdők elhelyezkedését a BGF

Diplomás Pályakövetési, Alumni és Vezetői Információs Rendszert épített ki, valamint bővítette hallgatói humán szolgáltatásait a Budapesti Gazdasági Főiskola. A "TETT - A Te Jövőd a Te kezedbe Téve!" című európai uniós támogatással megvalósult beruházásokat a szeptember 28-i zárórendezvényen mutatta be a BGF.

A hallgatók sikeres pályakezdése, illetve MSc képzésének előkészítése, a középiskolások hatékonyabb felkészítése, valamint a BGF és volt hallgatói közötti kapcsolatrendszer megteremtése, ápolása érdekében a Budapesti Gazdasági Főiskola 100 millió forint uniós támogatással számos új szolgáltatást vezetett be. A "TETT - A Te Jövőd a Te kezedbe Téve!" című TÁMOP projekt szeptember 28-i zárórendezvényén Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora ismertette a beruházás elemeit.

Diplomás Pályakövetési Rendszere keretében a BGF az oktatás tartalmára, minőségére és szerkezetére vonatkozó következtetések levonásához gyűjt adatokat. Az online kérdőíves felületen az aktív és végzett hallgatók, valamint a munkaadók körében végez az intézmény rendszeresen felméréseket. Az eddigi kutatások fontos információkat tártak fel a hallgatók motivációiról, munkaerő-piaci esélyeiről, illetve a munkáltatók igényeiről is.

A jelenleg 3200 tagot számláló Alumni rendszer a végzett hallgatók és a Főiskola közötti szervezett kapcsolattartás eszköze. A virtuális térben, valamint a központi és önszerveződő rendezvények keretében szerveződő szakmai közösség a további együttműködés lehetőségét teremti meg.

A vezetői döntések támogatása érdekében hozta létre a BGF a Vezetői Információs Rendszert (VIR), mely optimalizálja az adatgyűjtést, feldolgozást és lekérdezést az alapjául szolgáló adatbázisokból. A tanulmányi, pénzügyi, munkaügyi és DPR adatokat integráló rendszer előnye, hogy rugalmasan alkalmazkodik a felhasználó információszükségleteihez, ezáltal támogatja a döntési folyamatokat.

A TETT projekt fontos elemeit képezik a hallgatói humán szolgáltatások és a tehetséggondozás is, melyek a hallgatók tanulmányait, felkészítését a választott pályára, valamint jövőbeli karrierjét támogatja. A szolgáltatások között szerepel középiskolás tanácsadás, szakmai fórumok, karriermenedzsment, hátrányos helyzetűeknek nyújtott egyedi programok, valamint virtuális kutatóterek kialakítása is.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter