Megjelent: 4 éve

Segítsen, hogy megmaradjanak a sérült emberek klubfoglalkozásai

A Salva Vita Alapítvány 1996 óta, több mint két évtizede szervez klubfoglalkozásokat olyan értelmi sérült, illetve autista embereknek, akik dolgoznak, ám akiknek nincsenek, vagy nagyon minimálisak a társas kapcsolataik. Az Alapítvány jelenleg három délutáni klubcsoportot szervez, melyet összesen 45-50 fogyatékos ember látogat rendszeresen. A korábbiakban a klubok működtetését pályázati forrás biztosította, ám ez a lehetőség mára megszűnt. A foglalkozások fenntartásához szükséges pályázati finanszírozást 2016 januárjától az adományok vették át.

A klubok a fogyatékos emberek legfontosabb kapcsolati hálóját jelentik. A baráti társaságként működő közösségek rendszeres, szabadidős programokat is kínálnak a tagoknak, ezen túlmenően pedig a foglalkozások során az Alapítvány munkatársai, a klub vezetői bepillantást kaphatnak a résztvevő fogyatékos emberek munkahelyi életébe, nehézségeibe, problémáiba, így a klubok a segítségnyújtásnak is kiváló eszközei.

Az Alapítvány a klubok fenntartása érdekében jelenleg is adománygyűjtő kampányt folytat, ezúttal a NIOK Alapítvány által működtetett Adjukössze.hu közösségi adományozási oldal segítségével.

A Mentsük meg a Klubot! címmel indított kezdeményezés során az egyik klubtag kéri az oldal látogatóit arra, hogy segítsenek megőrizni ezt a fontos közösséget. A cél 450 000 Ft összegyűjtése, mely három 15 fős klubcsoport 10 havi működtetéséhez elegendő.

A kezdeményezés november 21-étől december 20-áig látható ezen az oldalon, azaz eddig lehet a klubok számára adományozni.


  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter