Megjelent: 3 éve

Segítsen, hogy megmaradjanak a sérült emberek klubfoglalkozásai

A Salva Vita Alapítvány 1996 óta, több mint két évtizede szervez klubfoglalkozásokat olyan értelmi sérült, illetve autista embereknek, akik dolgoznak, ám akiknek nincsenek, vagy nagyon minimálisak a társas kapcsolataik. Az Alapítvány jelenleg három délutáni klubcsoportot szervez, melyet összesen 45-50 fogyatékos ember látogat rendszeresen. A korábbiakban a klubok működtetését pályázati forrás biztosította, ám ez a lehetőség mára megszűnt. A foglalkozások fenntartásához szükséges pályázati finanszírozást 2016 januárjától az adományok vették át.

A klubok a fogyatékos emberek legfontosabb kapcsolati hálóját jelentik. A baráti társaságként működő közösségek rendszeres, szabadidős programokat is kínálnak a tagoknak, ezen túlmenően pedig a foglalkozások során az Alapítvány munkatársai, a klub vezetői bepillantást kaphatnak a résztvevő fogyatékos emberek munkahelyi életébe, nehézségeibe, problémáiba, így a klubok a segítségnyújtásnak is kiváló eszközei.

Az Alapítvány a klubok fenntartása érdekében jelenleg is adománygyűjtő kampányt folytat, ezúttal a NIOK Alapítvány által működtetett Adjukössze.hu közösségi adományozási oldal segítségével.

A Mentsük meg a Klubot! címmel indított kezdeményezés során az egyik klubtag kéri az oldal látogatóit arra, hogy segítsenek megőrizni ezt a fontos közösséget. A cél 450 000 Ft összegyűjtése, mely három 15 fős klubcsoport 10 havi működtetéséhez elegendő.

A kezdeményezés november 21-étől december 20-áig látható ezen az oldalon, azaz eddig lehet a klubok számára adományozni.


  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter