Megjelent: 7 éve

Segítsen, hogy megmaradjanak a sérült emberek klubfoglalkozásai

A Salva Vita Alapítvány 1996 óta, több mint két évtizede szervez klubfoglalkozásokat olyan értelmi sérült, illetve autista embereknek, akik dolgoznak, ám akiknek nincsenek, vagy nagyon minimálisak a társas kapcsolataik. Az Alapítvány jelenleg három délutáni klubcsoportot szervez, melyet összesen 45-50 fogyatékos ember látogat rendszeresen. A korábbiakban a klubok működtetését pályázati forrás biztosította, ám ez a lehetőség mára megszűnt. A foglalkozások fenntartásához szükséges pályázati finanszírozást 2016 januárjától az adományok vették át.

A klubok a fogyatékos emberek legfontosabb kapcsolati hálóját jelentik. A baráti társaságként működő közösségek rendszeres, szabadidős programokat is kínálnak a tagoknak, ezen túlmenően pedig a foglalkozások során az Alapítvány munkatársai, a klub vezetői bepillantást kaphatnak a résztvevő fogyatékos emberek munkahelyi életébe, nehézségeibe, problémáiba, így a klubok a segítségnyújtásnak is kiváló eszközei.

Az Alapítvány a klubok fenntartása érdekében jelenleg is adománygyűjtő kampányt folytat, ezúttal a NIOK Alapítvány által működtetett Adjukössze.hu közösségi adományozási oldal segítségével.

A Mentsük meg a Klubot! címmel indított kezdeményezés során az egyik klubtag kéri az oldal látogatóit arra, hogy segítsenek megőrizni ezt a fontos közösséget. A cél 450 000 Ft összegyűjtése, mely három 15 fős klubcsoport 10 havi működtetéséhez elegendő.

A kezdeményezés november 21-étől december 20-áig látható ezen az oldalon, azaz eddig lehet a klubok számára adományozni.


  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek