Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Szénszünet lesz a Kaposvári Egyetemen is

A Kaposvári Egyetemen is kéthetes szénszünetet tartanak december végén és január elején, a felsőoktatási intézmény Egészségügyi Centrumában és az agrártevékenységet végző egységekben azonban ez idő alatt is folyamatos lesz a munkavégzés.

Az egyetemnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az intézmény vezetősége a hallgatói önkormányzattal egyetértésben úgy döntött, hogy karácsony hetétől vízkeresztig az egyetem egyes egységei zárva tartanak.

Azt írták, "a meghozott döntés az ésszerű gazdálkodást bizonyítja", hiszen a december 22-től január 7-ig elrendelt szünet az általános munkarend szerint ez évben mindössze kettő, a jövő év elején pedig három munkanapot érint.

A költségvetési egyensúlyt támogató stabilitási alap feltöltésére szolgáló központi zárolás a felsőoktatási intézmények költségvetését összességében mintegy hétmilliárd forinttal érinti. A Kaposvári Egyetem esetében ez 140 millió forint zárolását jelenti.

A Dél-Dunántúl egy másik felsőoktatási intézményében, a Pécsi Tudományegyetemen - miként az már korábban jelezték - december 22-től ugyancsak szabadságra küldik azokat a dolgozókat, akiknek a munkája nem érinti a betegellátási és ügyeleti feladatokat. Az egyetem indoklása szerint erre a lépésre a költségvetésüket érintő 720 millió forintos év végi zárolás miatt kényszerülnek.

A kaposvári, illetve pécsi egyetem vezetőihez hasonló döntést hozott az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Károly Róbert Főiskola és a Szent István Egyetem.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sci-fibe illő lesz a távmunka a Facebooknál

Egy virtuális valóság szemüveg segítségével dolgozhatnak otthonról a Facebook alkalmazottai egy új fejlesztés segítségével. Teljes cikk

Késnek a fizetések az építkezéseken

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége bizonyos mértékű létszámleépítésre számít. Teljes cikk