Megjelent: 4 éve

Szerdán dönt a nyugdíjemelésről a kormány

A korábban tervbe vettekhez képest nagyobb mértékben nőhetnek jövőre a nyugdíjak. A számítások már elkészültek, így szerdai ülésén dönthet a kormány az emelés mértékéről, mondta Varga Mihály a Magyar Időknek.

A bérek számottevő emelkedése következtében a nyugdíjak is nagyobb mértékben nőhetnek. "Korszakhatárhoz érkezett Magyarország, lezárult az alacsony munkabérek időszaka." - így értékelte a lapnak a nemzetgazdasági miniszter a múlt heti bérmegállapodást.

Az egyezség a következő hat évre írja elő a béremelkedés és a közteherenyhítés fokozatait. A társasági adózás szabályozása is átalakul, a jelenlegi 10 és 19 százalék helyett egységesen 9 százalék lesz 2017-től. A nemzetgazdasági miniszter szerint az államháztartás adócsökkentés miatti hiányát a bérek növekedése miatti adóbevétel emelkedése, valamint az emberek számára a nagyobb lehetőség költésre, kiegyensúlyozza a rendszert.

Mint mondta a nyugdíj és a társadalombiztosítási kasszát sem ingatja meg a változás. Mivel a bérek emelkednek, az infláció is magasabb lehet, ennek következtében a nyugdíjak is nagyobb mértékben növekedhetnek, hogy megőrizzék értéküket.

Magyar Idők
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter