kapubanner for mobile
Megjelent: 16 éve

Szeretnivaló lesz az APEH

Az adóhatóságnak nem célja a vagyonosodási vizsgálatok számának növelése, de továbbra is vizsgálni fogják az adózás nélkül szerzett vagyonokat. A hivatal arculatot vált, s barátságosabb képet igyekszik a polgárok felé mutatni.

A vagyonosodási vizsgálatok nem állnak le idén sem – válaszolta a FigyelőNet kérdésére Szikora János, az APEH elnöke a szervezet szerdai sajtótájékoztatóján. Úgy vélte, a vizsgálatok – a kritikákkal szemben - beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, legalábbis ami az adóhatóság reményeit illeti. Az elnök szerint nem pusztán a vizsgálatok által beszedett adóbevételeket, hanem a növekvő adótudatosságot is számításba kell venni a hatás értékelésekor.

A minőségre mennek

A hatóság tapasztalatai szerint nemcsak a magánszemélyeknél, hanem a cégek vezetőinél is növekszik az adófegyelem, vélhetően a vagyonosodási vizsgálatok hatására is.

Az idei első negyedévben az egy vagyonosodási vizsgálatra jutó adókülönbözet-megállapítás 11,7 millió forint volt, szemben a tavalyi első negyedévi 5,5 millió forinttal – tette hozzá Varga Lászlóné elnökhelyettes. A cél továbbra sem a mennyiség, hanem a minőség növelése, az irreálisan magas, adózás nélkül szerzett vagyonok vizsgálata – fűzte hozzá.

Az adóhatóság mindemellett szeretné, ha nőne a társadalmi elfogadottsága, ezért arculatot vált – derült ki a tájékoztatón.

Erősítenék a szolgáltató jelleget

Megváltozik május elsejétől az APEH logója (a hivatal elnöke szerint a jelenlegit sokan kritizálták azzal, hogy olyan, mintha be akarna kapni valamit), a barátságosabb színvilággal a hivatal azt kívánja jelezni, hogy nem pusztán hatóságként, hanem szolgáltatóként is szeretne a polgárok tudatában megjelenni, s az eddigieknél nagyobb figyelmet fordítani az ügyfélszolgálati feladatokra.


A hivatal szóvivője hangsúlyozta: továbbra sem kívánnak jelentős összegeket kommunikációra költeni, s nem dobják, nem cserélik ki azokat a tárgyakat, amelyeken még a régi logó található.

Nem is annyira népszerűtlenek

Az állami szervezet a jövőbeni kommunikációjában azt is tudatosítani akarja, hogy a beszedett adóforintokból így vagy úgy, de mindenki részesedik, az adóhivatal működése a köz javát szolgálja. A barátságosabb arculat része az is, hogy hamarosan „ A május a szerelem hónapja… És az adózásé” feliratú plakátok figyelmeztetnek majd bennünket állampolgári kötelezettségeinkre.

Az adóhatóság megítélése egyébként jelenleg sem mondható negatívnak más állami szervezetekkel összevetve: az Üzlet és Siker korábbi felmérése szerint az emberek elégedettebbek az APEH-hel, mint a rendőrséggel vagy az egészségüggyel.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Szakemberhiány miatt szünetel több vizsgálat az Oroszlányi Szakrendelőben

A rendelőben több osztályon is szünetelni fog az ellátás az átmeneti szakemberhiány miatt. Teljes cikk

Egymilliós fizetésért keresnek szakácsot Budapestre

A hirdetés személyzeti étkezést és kedvezményes nyaralási lehetőségeket ígér leendő dolgozóinak. Teljes cikk

A BME idén is számos programmal várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat

A Lányok Napja elnevezésű pályaorientációs programon a résztvevők különböző mérnöki területeket ismerhetnek meg. Teljes cikk