Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Sztrájk miatt zárva a firenzei múzeumok

Firenzében vasárnap óta sztrájkolnak a múzeumi dolgozók, így lakat került a közgyűjteményekre: "zárva" tábla lóg az Uffizi Képtár bejáratán, és nem látható Michelangelo Dávidja sem. A turisták felháborodását kiváltó sztrájk legalább csütörtökig eltart.

images

Firenzében csak a dómot és a Ponte Vecchiót lehet megcsodálni vasárnap óta, akkor kezdődött ugyanis a múzeumi dolgozók munkabeszüntetése. Hétfőn normál esetben is zárva tartanak a közgyűjtemények, így a sztrájk kedden folytatódik, és mivel szerda ünnepnap Olaszországban, a múzeumok legalább négy napig nem lesznek látogathatók.

A jegykiadással foglalkozó pénztári dolgozók, valamint a múzeumok könyves- és ajándékboltjaiban dolgozó személyzet hirdette meg a munkabeszüntetést. A csaknem 350 alkalmazott munkahelyét félti: a firenzei önkormányzat ugyanis új szolgáltatási pályázattal külső vállalkozásoknak akarja kiadni a nem múzeumőri feladatok végzését.

A múzeumi sztrájk megbénította Firenze idegenforgalmát: zárva tart az évi hatmillió látogatót fogadó Uffizi Képtár, a Dávid-szobrot őrző Akadémia, a Pitti-palota és a Boboli-kert is. Az olasz és külföldi turisták a múzeumi dolgozóknál is nagyobb felháborodással tiltakoznak a sztrájk ellen. Sokan visszakövetelik előre lefoglalt és kifizetett jegyük árát. A város tele turistával és a négynapos múzeumi zárás hatalmas bevétel-kiesést jelent - hangoztatta honlapján Firenze kulturális tanácsosa.

A római kulturális tárca attól tart, a sztrájk országossá növi ki magát. Az olasz fővárosban ugyanis november közepén készültek sztrájkra a múzeumi dolgozók, akik azonban az utolsó pillanatban lemondtak a munkabeszüntetésről a szerződésük meghosszabbítására tett minisztériumi ígéretek fejében.

  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter