Megjelent: 10 éve

Tapasztalt szakértőkkel erősít az Ernst & Young

Nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező szakértők csatlakoztak májusban az Ernst & Young csapatához: Geist Ferenc executive directorként a tranzakciós tanácsadási csoportot, Pintér Zoltán szenior menedzserként a visszaélés-kockázatkezelési szolgáltatások területét erősíti majd.

Geist Ferenc több mint húszéves vállalati és projekt-finanszírozási tapasztalattal csatlakozott a céghez. Korábban a PricewaterhouseCoopersnél, a Rabobanknál, a Barclays Banknál és a Magyar-Amerikai Vállalkozási Alapnál dolgozott.
A jogi és közgazdász végzettséggel is rendelkező szakember számos privatizációs, nemzetközi M&A és tőkepiaci tranzakciós munkán dolgozott már. Tanácsadóként akvizíciós és infrastrukturális projektekben segítette a befektetőket Magyarországon, valamint részt vett több távközlési, közlekedésszabályozási és infrastruktúra-finanszírozási ügyletben.

A tranzakciós tanácsadás mellett projektmenedzserként vállalati értékeléseken, szabályozási és üzleti tervezési projekten dolgozott. A szakértő egyebek mellett közreműködött a Magyar Hitelbank, a Konzumbank, az Antenna Hungária, és a Rába Rt. privatizációjában. Részt vett megannyi, elsősorban a pénzügyi szolgáltatási, távközlési és fogyasztási cikket gyártó szektorba tartozó vállalat értékesítésének sikeres megszervezésében is.

Pintér Zoltán mintegy 16 éves szakmai referenciával rendelkezik. A BIG4 tagjai közül dolgozott a PricewaterhouseCoopers mellett a Deloitte-nál, továbbá a Citibank Magyarországnál és a Rabobank Magyarország Rt-nél is. A pénzügyi diplomával és belső audit szakértői oklevéllel bíró specialista széleskörű tapasztalattal rendelkezik az üzleti viták és bírósági ügyek pénzügyi szakértőként történő támogatásában ugyanúgy, mint a visszaélés-megelőzés és felderítés, kárenyhítés területén.

Kompetenciái közé tartozik a belső elkövető általi visszaélés-gyanús ügyek vizsgálata, a globális compliance sztenderdeknek történő megfelelés biztosítása, a belső audit (speciális belső ellenőrzési vizsgálatok - corporate governance audit, belső ellenőrzés minőségvizsgálata), valamint regionális kontrollrendszerek kialakítása, bevezetése és működtetése.

2009-ben részt vett a Globális gazdasági bűnözés című tanulmány magyarországi jelentésének kidolgozásában, valamint számos visszaélés-megelőzési és felderítési, compliance és belső ellenőrzési vizsgálatot vezetett Magyarországon és a kelet-közép európai régióban. Anyavállalati audit csapat tagjaként vizsgálta a fraud risk management, compliance és belső ellenőrzési területek működését a régió több országában.

Professzionális karrierjének kiemelt projektjei voltak a média szektor egyik legnagyobb bírósági ügyében pénzügyi szakértőként történő közreműködés, a kelet-közép európai régió egyik jelentős beruházásának projekt auditja, egy nemzetközi bankcsoport több magyarországi és régiós leányvállalatánál visszaélés-megelőzési rendszerek bevezetésének felügyelete és szakértői támogatása.

Projektvezetőként felügyelte a regionális kockázati és ellenőrzési rendszer (RCSA) pilotprojektjét a Citibanknál és támogatta a rendszer más országokban történő bevezetését; emellett számos rendszermigráció, az EKB / ING akvizíció, vezető pénzintézeteknél pénzmosás-ellenes monitoring rendszerek bevezetése is az ő nevéhez köthető, áll a lapunknak eljuttatott közleményben.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter