Megjelent: 8 hónapja

Tizenhat OECD-országban nőtt a munkanélküliség

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban átlagosan 4,8 százalék volt a munkanélküliség szeptemberben, nem változott augusztushoz képest, és ezzel a ráta már több mint egy éve 5 százalék alatt mozog.

images

A szervezet honlapjára felkerült jelentés szerint szeptemberben a munkanélküliek száma augusztushoz képest 19 ezerrel, 33 millió 260 ezerre emelkedett.

A munkanélküliség 16 OECD-országban nőtt, köztük Dániában, Spanyolországban és Dél-Koreában, 11 országban stagnált, másik 6 országban pedig csökkent a munkanélküliség, így például Magyarországon, Ausztráliában, Japánban és Törökországban.

Szeptemberben a nők körében a munkanélküliség 4,9 százalékra mérséklődött az augusztusi 5 százalékról, a férfiak rátája 4,7 százalékon stagnált.  

A fiatalok (15 és 24 év közöttiek) munkanélküliségi rátája 10,5 százalék volt szeptemberben ugyanúgy, mint augusztusban.

Az euróövezetben a munkanélküliség 6 százalékra emelkedett az augusztusi 5,9 százalékról, az Európai Unióban 6 százalékon stagnált.

MTI

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek