Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Tizenhatezren dolgoznak közmunkásként Hajdú-Biharban

Az idén több mint 12 milliárd forint támogatási összeggel csaknem 16 ezren vehetnek részt közfoglalkoztatási programokban Hajdú-Bihar megyében - jelentette be Rácz Róbert kormánymegbízott szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.

A legtöbben - 8773-an - a Start munka mintaprogram keretében dolgozhatnak a megye 82 településén, 9,7 milliárd forint értékben - tette hozzá a politikus.

Az országos közfoglalkoztatási munkaprogram keretében 1848-an, a 2-9 hónapig tartó, hosszabb időtartamú közmunkák keretében pedig 5292-en jutnak munkához a megyében - ismertette Rácz Róbert.

A Start munka mintaprogramok közül a kormánymegbízott kiemelte a mezőgazdasági projekteket, amelyeknek a célja, hogy a megtermelt zöldség és gyümölcs, valamint a kisállattenyésztés biztosítsa az önkormányzati intézmények ellátását, illetve a többlettermékek esetleges feldolgozását, értékesítését.

Ebben a projektben 56 településen 2500 embert foglalkoztatnak az idén a megyében, csaknem hárommilliárd forint támogatással - fűzte hozzá.

Rácz Róbert megemlítette azt is, hogy a belvíz-elvezetési program 37 településen 1847, a mezőgazdasági földutak rendbetétele 34 településen 1138, a belterületi közúthálózat javítása 30 településen 1227 embernek biztosít közmunkát az idén több hónapon át.

Az országos közfoglalkoztatási program keretében például a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóságnál ezren dolgozhatnak az idén egymilliárd forintos támogatással - fűzte hozzá a politikus.

Mező Barna, a kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója a bio- és megújuló energia termelési projektet emelte ki, amelynek célja a drága gáz kiváltása alternatív fűtési móddal. Tavaly Hajdú-Biharban 57 pelletkazánt helyzetek üzembe önkormányzati intézményekben - tette hozzá. Az idén 19 településen 324 ember közfoglalkoztatásával folytatódik a program, amely további kazánok üzembe helyezését, valamint a meglévőknek fűtőanyaggal - faaprítékkal - való ellátását jelenti - jelezte az MTI érdeklődésére Mező Barna.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter