kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Tréningrendszert vezetett be a Don Pepe

A vendéglátásban kevés helyen alkalmazott, mégis nagy jelentőséggel bíró dolgozói tréningrendszert vezetett be a Don Pepe. Célja, hogy értékesítési módszereit hatékonyabbá, vendégeit pedig elégedettebbé tegye - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Az ország egyetlen olyan, kizárólag magyar tulajdonban levő étteremlánca, amely több tucat egységet üzemeltet, egy, a vállalati rendszerek optimalizálására szakosodott céget bízott meg azzal, hogy munkatársait - a futároktól az étteremvezetőkig - egy dolgozói tréning segítségével felkészítse feladatuk hatékonyabb ellátására. Dolgozói továbbképzését különösen egy olyan gazdasági helyzetben tartja fontosnak a Don Pepe, amelyben a versenyképesség és a forgalomnövekedés technikáinak elsajátítása meghatározhatja az étteremlánc jövőjét.

"Szűkebb körben" tesztelik

Első körben a Don Pepe éttermek közül hat vesz részt a programban. A tesztcsoport kiválasztásakor szerepet játszott, hogy az ország különböző területein üzemeljenek, és szerepeljen köztük gyorskiszolgáló és klasszikus vendégtérrel rendelkező á la carte étterem is. A Camponában, Csepelen, a Fehérvár Tescóban, a Gépmadár utcai étteremben, a Menyecske utcai étteremben és a Komjádi étteremben már megkezdődött a vállalati tréning.

A program kialakítása előtt meghatározták a Don Pepe fejlesztésre szoruló területeit, úgymint a munkatársak nem elegendő mértékű motiváltsága, a minőségi eredmények vizsgálata illetőleg a MIR (Minőség Irányítási rendszer) modul hiánya a vezetésben. Többek között e pontok a javítására ad tanácsot és segít kidolgozni a megfelelő stratégiát a tréning, hogy megkönnyítse és hatékonyabbá tegye a munka menetét.

Képzés, egy éven át

A mintegy egy éven át tartó képzés során a kiválasztott Don Pepe étterem dolgozói lépésről lépésre megismerkedhetnek a különféle technikákkal és az értékesítést elősegítő módszerekkel. A Don Pepe elsődleges célja a továbbképzéssel, hogy megbúvó hiányosságaira szakszerű válaszlépéseket vezessen be. A tréningen a vendégekkel közvetlenül kommunikáló kollégák még jobban elsajátíthatják ismereteiket és megérthetik feladatuk fontosságát, hogy a továbbképzés végeztével legjobb tudásuk szerint hasznosíthassák a tanultakat.

Az egymásra épülő modulokban - mint felmérés, lekövetés és tanácsadás - a személyzeti interjúktól a vezetői folyamatok szűréséig az időmenedzsment valamint a delegálási és a kommunikációs kompetenciák javítása is szerepel. A hiányosságok kiküszöbölése és a folyamatos minőségjavulás érdekében a tréning egészét dokumentálva is megkapja a Don Pepe, így közvetlenül vonhatja le a továbbképzés tanulságait és eredményeit.

"A több modulra bontható tréning egyfajta továbbképzés, amely nem elsősorban a vezetőket célozza meg, hiszen számunkra fontos és elengedhetetlen, hogy minden munkatársunk a legmagasabb színvonalon végezze feladatát. A programban azokra a munkatársakra fokuszálunk, akik vendégeinkkel elsősorban találkoznak: üzletvezetők, felszolgálók, pultosok, diszpécserek és futárok, ezzel növelve a vásárlói elégedettséget" - mondta Szemes Gábor, a Don Pepe ügyvezető igazgatója.

Növekedést várnak a tréningtől

Elhatározásával Magyarországon a Don Pepe azon néhány vállalkozás körébe tartozik, amelyek felismerték munkatársaik folyamatos továbbképzésének jelentőségét. A több mint harminc étteremből álló lánc a tréningrendszer bevezetésétől a vásárlói kör megelégedettségének és lojalitásának növelését reméli. Ez biztosíthatja a mindeddig évről-évre növekedő forgalom szinten tartását, amely a jelenlegi gazdasági körülmények között komoly eredmény lenne.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Méltatlan elbocsátás zajlik a Teslánál: többen a biztonságiaktól tudták meg, hogy felmondtak nekik

Egyes gyári alkalmazottak csak akkor vették észre, hogy elbocsátották őket, amikor nem működött a belépőkártyájuk és a biztonsági őrök... Teljes cikk

A vendégmunkások nem létező jogai, avagy mire mutat rá az Autoliv-gyárban folyó sztrájk?

A sopronkövesdi Autoliv-gyárban folyó sztrájk arra is felhívja a figyelmet, hogy a főleg kölcsönzött státuszban foglalkoztatott vendégmunkások... Teljes cikk

Robotok fogják gyártani a betoncserepeket a Hejőpapin épülő gyárban

Nagyméretű betoncserepeket és azok kiegészítőit gyártó üzemet épít a Wienerberger. Hejőpapin egy 7300 m2 alapterületű csarnok, ipar 4.0... Teljes cikk