Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Új főigazgató a Magyar Vöröskereszt élén

Kinevezték a Magyar Vöröskereszt új főigazgatóját, Kardos Istvánt - közölte a szervezet kommunikációs vezetője pénteken az MTI-vel.

Csali Annamária közleménye szerint Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, a humanitárius szervezet országos vezetőségének egyetértésével, július 2-án nevezte ki Kardos Istvánt a Magyar Vöröskereszt - pályázati úton meghirdetett - főigazgatói posztjára.

Az új főigazgató minél hamarabb szeretné megismerni a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a szükségleteket, ezért július végétől végiglátogatja a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteit. Legfőbb feladatának azt tekinti, hogy a szervezet egyre kiterjedtebb tevékenységéhez a források bővítésével és a pályázatokon való aktívabb részvétellel teremtse meg a lehetőséget - tette hozzá.

Kardos István 1974. október 5-én született Kunszentmártonban. 1993-ban érettségizett a Magyar Honvédség Repülőműszaki és Légvédelmi Szakközépiskolájában. 1993 és 1996 között a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Harcászati Repülő Ezredénél szolgált. 2003-ban diplomázott a Szegedi Tudományegyetemen magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészként és tanárként. A Magyar Vöröskereszttel először 2001-ben került kapcsolatba, először mint önkéntes segítette a humanitárius szervezet munkáját, majd 2004-től mostanáig, 2008-tól igazgatóként a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezeténél dolgozott - olvasható a szervezet közleményében.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter